Taustatietoa kirjailijasta

Olen 54-vuotias tietokirjailija, yrittäjä ja sairaanhoitaja Hämeenkyröstä, joka tunnetaan yksinkertaisen ja luonnonläheisen elämän puolestapuhujana. 

Synnyin Yhdysvalloissa, muutin Suomeen ja opettelin suomen kielen 7-vuotiaana. Äitini oli suomalainen, isä amerikkalainen. Työskentelin hoitoalalla 19 vuotta. Vuonna 2004 tein ison elämänmuutoksen, jätin kaiken vanhan taakseni ja loin elämänmuodon, jossa teen vain vähän kodin ulkopuolista työtä ja tulen vähällä toimeen.  

Olen puhunut kohtuullisen ja luonnonmukaisen elämän puolesta jo vuosia ja ollut omalla tavallani tiennäyttäjä. Nykyään tällaiset elämänvalinnat ovat muuttuneet yleisemmiksi ja hyväksyttävimmiksi.

Olen kirjoittanut monivaiheisesta elämästäni viisi elämäkerrallista teosta. Haluan auttaa ja tehdä asioita helpommaksi toisille. Kirjoitan rohkaistakseni ja antaakseni esimerkkiä ihmisille kuinka luonnon kanssa voi elää sopusoinnussa ja miten voi elää ekologisempaa ja luonnollisempaa elämää vapaana pakkotahtisesta työstä.

Asun seitsemän hehtaarin luontotilalla, jossa kasvatan ruokaa itselleni ja luon elinmahdollisuuksia mahdollisimman monelle lajille. Luonto ja villieläimet ovat elämäni kantavia voimia. Elän pienessä talossa ja olen suojellut metsäni metsien monimuotoisuutta turvaavan METSO-ohjelman kautta.

Saan paljon lukijapalautetta. Kirjoitukseni koetaan terapeuttisiksi ja ne ovat herättäneet paljon yhteiskunnallista keskustelua. Kolumnejani on julkaistu muun muassa Yleisradion ja Hidasta elämää -sivustoilla sekä Linnut-, Elonkehä- ja Ympäristö- ja Terveys -lehdissä.

Esikoisromaanini Rankka kutsumus, Sairaanhoitajan päiväkirja (2007) oli Tieto-Finlandia ehdokas. Minulle on myönnetty Mielenterveysseuran tunnustuspalkinto, Vuoden Toisinnäkijä tunnustus (2012) sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Kultainen sulka tunnustus (2021). 

Nemo kustannus julkaisi kaksi ensimmäistä kirjaani. Nykyään toimin omakustantajana. Kirjojen indie-julkaisut auttavat minua kirjailijana säilyttämään itsemääräämis- ja tekijänoikeuteni sekä taiteellisen vapauteni. Kirjani aiheet tuntuvat olevan jopa ajankohtaisempia kuin ilmestyessään.

Kirjoittamisen, maatilan- ja vapaaehtoistöiden lisäksi teen erilaisia projektiluonteisia töitä. Rakastan kiireettömyyttä ja luonnon rytmissä elämistä. Pysähtyminen on olennaista hyvinvoinnille. Yritän elää hetkessä ja välttää ”sitten kun” tai ”mutta kun” -elämää. Elämä on lyhyt, se tulisi elää täydesti. 

**

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: kaarinadavispalaute(ät)gmail.com

Kirjoihini ja blogiini liittyvässä tiedottamisessa saa käyttää vapaasti näitä kuvia.

Kirjoja on saatavilla blogini lisäksi kirjakaupoista ja isoimmista kirjoja myyvistä verkkokaupoista.

Kiitos!