Kaarina Davis

Olen Kaarina Davis, viisissäkymmenissä oleva tietokirjailija, sairaanhoitaja, luontoyrittäjä, yksityisyrittäjä ja kustantaja Hämeenkyröstä. Synnyin Yhdysvalloissa, muutin Suomeen 7-vuotiaana. Äitini oli suomalainen, isä amerikkalainen. 

Tein elämänmuutoksen 18 vuotta sitten. Jätin 20 vuoden hoitoalarupeaman ja sairaanhoitajan työn ja opettelin ekologisen ja kiireettömän elämäntavan itseoppimalla asioita, joista nykyaika koettaa meitä poisopettaa. Elän pienessä talossa luonnon keskellä eläinten ympäröimänä ja olen suojellut metsäni metsien monimuotoisuutta turvaavan METSO-ohjelman kautta. Annan ison osan ajastani luonnonsuojelulle. Kirjoittamisen, maatilan töiden ja vapaaehtoistöiden ohessa teen erilaisia projektiluonteisia töitä. Puoleeni käännytään usein, kun elämään tarvitaan jonkinlaista lohtua tai neuvoa.

Olen kirjoittanut kokemuksistani kuten työn vähentämisestä, irtioton tekemisestä ja luonnonläheisestä elämästäni neljä tietokirjaa jakaakseni elämää helpottavia asioita eteenpäin. Toivon että kirjani auttavat herättämään kunnioitusta luontoa kohtaan ja inspiroivat ihmisiä tarpeellisiin elämänmuutoksiin.

Saan roppakaupalla lukijapalautteita, joissa kerrotaan kirjojeni olevan terapeuttisia. Kirjani ovat herättäneet paljon yhteiskunnallista keskustelua. Rankka kutsumus, Sairaanhoitajan päiväkirja oli vuoden 2007 Tieto-Finlandia ehdokkaana ja sai Mielenterveysseuran tunnustuspalkinnon. Olen saanut Vuoden 2012 Toisinnäkijä-tunnustuksen. Kolumnejani on julkaistu muun muassa Yleisradion ja Hidasta elämää -sivustoilla sekä Linnut-, Elonkehä- ja Ympäristö- ja Terveys -lehdissä.

Rakastan hiljaisuutta, kiireettömyyttä, kasvimaan pitämistä ja luonnon rytmissä elämistä. Uskon, että pysähtyminen on olennaista hyvinvoinnillemme. Yritän elää hetkessä ja noudattaa intuitiotani ja välttää ”sitten kun” tai ”mutta kun” -elämää. Elämä on lyhyt, se tulisi elää täydesti.

Yhteydenotot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: kaarinadavispalaute(ät)gmail.com

Kirjoihini ja blogiini liittyvässä tiedottamisessa saa käyttää vapaasti näitä kuvia. Kiitos! 😊