Linnunlaulua ja varoitushuutoja

Vaikka viettäisi koko ikänsä yhden puun juurella, aika ei tulisi koskaan pitkäksi. Samalla paikalla voi kokea elämän parhaat hetket ja matkustaa minne tahansa. Se vaatii vain kiinnostusta elämää kohtaan, kärsivällisyyttä ja hyvän mielikuvituksen – sekä tietysti pihapuun.  

Viidennessä teoksessaan Kaarina Davis dokumentoi luonnonläheistä elämäänsä ja näyttää, kuinka luonnon kanssa voi elää sopusoinnussa. Jos on tarkkana, luonto avaa oven huimiin löytöretkiin. Mikään ei palaa ennalleen, kun alkaa elää luonnon kautta. Kirja on tarpeellinen muistutus siitä, että pienet asiat ovat suuria ja merkittäviä: ilo odottaa linnunlaulun päässä.

Kirjailijalta ovat aiemmin ilmestyneet teokset Rankka kutsumus, Sairaanhoitajan päiväkirja (2007), Irti oravanpyörästä (2010), Toisinnäkijän päiväkirja (2013) ja Toinen tie, Tietokirjailijan elämää (2019).

Kirja ilmestyi elokuussa 2022.

Pehmeäkantinen, A5-koko, 160 sivua. ISBN 9789529460359

Kirjaa voi tilata TÄÄLTÄ

 

Lukijapalautteita:

Kirjoituksesi on ilo ja tasapaino tässä hullunmylly maailmassa.

**

Kiitos upeasta lukuelämyksestä! Pidin uudesta kirjasta todella, todella paljon ja tänään kun sain sen luettua, aloitan heti uudelleen. Kirja on tällaiseen maailmanaikaan yksi ehkä tärkeimmistä kirjoitetuista. Aivan ihanaa oli lukea luontokokemuksistasi eri vuodenaikoina, Kuvaat todella taitavasti yhteyttäsi luonnoneläinten ja ylipäätään luonnon kanssa. Ensimmäisen lukukerran jälkeen mieleeni jäi seuraavat asiat (joita en varmasti osaa kovin hyvin sanoiksi pukea, mutta yritän): yhteys, herkkyys ja merkitys. (…) Toivottavasti moni, moni lukisi kirjasi. Näkisi, kuinka voi ihminen olla osa luontoa, osana ekosysteemiä ja pyrkiä mahdollisimman vähän häiritsemään muun luonnon eloa. Huomata, että jos on herkkyyttä, voi luoda yhteyden luontoon ja sen asukkaisiin. Ja tämän kautta kaiken merkitys muuttuu: siitä tulee tärkeä, rakas asia, jota tahtoo puolustaa ja suojella (…). Kirjasta jäi minulle voimakas ja varma olo; minäkin haluan yhteyden, haluan suojella ja vaalia luontoamme ja osaltani tehdä edelleen parannuksia kulutukseni vähentämiseksi ja elämäntapani yksinkertaistamiseksi. Lopun vinkkilista on erinomainen!                                                     

**

Tärkeä kirja. Eloisa, valoisa, viisas, hämmentävän paljon uutta tietoa (ainakin itselleni) tuova ja ajatuksia herättävä, samalla hyvin koskettava hätähuuto Kettumetsän kohtalon ja kaikkien muidenkin tuhottujen metsien vuoksi. (…) Olet päässyt niin lähelle luontoa. Kuljetat lukijaa mukanasi kädestä pitäen, hitaasti varpailla edeten, jotta yksikään luonnon pienimmistä ei häiriintyisi. (…) On uskomatonta, miten tarkasti havainnoit eläimiä ja tunnet oravien ja lintujen sielunmaailmaa. Ei varmasti ole monta ihmistä (jos yhtäkään lisäksesi) tässä maassa, joka on päässyt noin pitkälle. Arvostan.

**

Nämä sinun kirjasi luovat minulle uskoa siihen, että voisin todella elää siten kuin toivoisin voivani; luonnonmukaisesti, vähällä, pienellä ja kuitenkin suurella, kaikella mikä olisi riittävästi ja arvojeni mukaista.

**

Olen yleensä nopea lukija, mutta on kirjoja, jotka haluan lukea hitaasti ja ajatuksella, ja tämä on sellainen. Olen siis nyt parina päivänä lukenut sitä ja elänyt vahvasti niitä hetkiä päiväkirjasi kanssa. Kerronta imaisee mukaansa ja on juuri niin vilpitöntä, lämminhenkistä ja tarkkaavaista, kuten ennenkin. Se on ollut vähän kuin meditaatiota, ajatuksissani olen siirtynyt sinne tarkkailemaan lintuja tai mitä luonnossa sillä hetkellä tapahtunutta sitten sillä hetkellä kuvaatkin.

 **

"Kirjailija elää periaatteidensa mukaista, luontoa kunnioittavaa elämää ja päiväkirjassa on kuvattu lukuisia pieniä ilon ja onnen hetkiä. (…) Kirja avaa uusia näkökulmia lähiympäristön ja sen yksityiskohtien näkemiseen." - UutisOiva 3.9.22

  **

Kiitos sinulle ihanasta kirjasta tai oikeastaan kirjoista. Entisenä sairaanhoitajana ja oravanpyörästä hypänneenä niin hyvin ymmärrän tuntojasi hoitajana olosta. (…) Viimeisin kirjasi oli vaikuttava ja vähän surullinenkin, mutta sai minut liittymään Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi. Kiitos vielä paljon, että jaksat tehdä niin paljon luonnon ja eläinten puolesta tärkeitä asioita ja jakaa ajatuksiasi muillekin.