Toinen tie


Mitä kaikkea voi tapahtua ihmiselle, joka toivoo luonnonrauhaa ja oikeudenmukaisuutta? Jos haluaa muutosta ja ryhtyy toimimaan paremman maailman puolesta, tie ei ole helppo. Vaikka oma elämä olisi asettumassa tasapainoon, yhteiskunnassa ja maailmassa meno vain yltyy.

Neljännessä teoksessaan Kaarina Davis kertoo elämänsä huvittavista ja nurjista kokemuksista, jotta lukija voisi paremmin ymmärtää omiaan. Kyky tarttua hetkeen on johtanut siihen, että Davis tavoittaa yksityisen kautta yleisen: kirjoittaja ja lukija tekevät oivalluksia yhdessä.

Toinen tie - tietokirjailijan elämää käsittelee kirjailijan työtä, ammatin vaikeita puolia ja kirjoittamattomia sääntöjä, joista yleensä vaietaan. Kirjailijan työ on paljon muutakin kuin kirjoittamista.

Teos tarjoaa tietoa ja viihdyttäviä hetkiä kirjoittajille, kirjoittamisesta haaveileville ja lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten kirjat syntyvät. Samalla Davis kirjoittaa jokaiselle, joka etsii kohtuullisempaa ja luonnonläheisempää elämää - ja sopua itsensä ja maailman välillä. 

352 sivua, pehmeäkantinen, A5, paksuus 2,1 cm, paino 560 g, ISBN: 978-952-94-1812-1

Kirjaa voi tilata TÄÄLTÄ

Kirjasta sanottua:

”Tunnustan Davisin kirjojen olevan lohtukirjojani, kun nykymaailman meno ottaa päähän. (...) Toinen tie – tietokirjailijan elämää toimii oppaana kirjoittamisesta, kirjallisuudesta, luonnosta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille, koska Davis siteeraa melkoista määrää punnittuja mietteitä. Davisin oman elämän käänteiden kuvaukset tekivät teoksesta mielenkiintoisimman kirjoittamisaiheisen teoksen, mitä olen koskaan lukenut. Koskaan aiemmin en ole lukenut vastaavaa kirjaa kannesta kanteen.” 
- Paula Jalo, Nokian Uutiset 28.9.2019
**
"Davis avaa kirjoitus- ja kustannusprosessia tarkkaan. Etenkin untuvikkona kirjoitettu esikoiskirjaprosessi tuodaan sivuille juuri niin raakana kuin se on. Ylipäätään kirjailijan urasta haaveilevalle Davisin kirja on tarpeellinen kylmä suihku. (...) Vahvasti kantaa ottavan tekstin keskellä juoksee hopeinen toivolanka, ajatus siitä, että ihmiskunta ei kenties olekaan ihan niin päätön kuin voisi ensisilmäyksellä olettaa."
- Nina Ylinen, Uutisoiva, 5.9.2019
**
”Uutuuskirja Toinen tie on omaelämäkerrallinen teos kirjoittamisesta, mutta myös työstä ja sen merkityksestä, luonnonsuojelusta, herkkyydestä ja mediasta. Davis kuvailee ihanan rehellisesti ja itseironisestikin kirjailijanuransa haasteita ja onnen hetkiä. (…) Kustantamoiden kanssa käyty vääntö ja kirjoista seurannut julkisuuspyöritys on avattu teoksessa tarkkaan ja kaunistelematta. Vaikka Davis kirjoittaa vakavista aiheista ja vaikeistakin tunteista, teksti ei tunnu katkeralta tilitykseltä, vaan sitä sävyttää lämmin huumori ja vilpitön ihmettely: Kaikkeen sitä joutuukin! (…) Kirjailijan työn ruotimisen lisäksi Toinen tie herättelee pohtimaan työn määritelmää laajemminkin. Davis kertoo inhoavansa sanaa downshiftaaja, vaikka sellainen leima hänelle halutaan toistuvasti antaa. Davisin mukaan kohtuullisempi elämäntapa ei ole mitään ”elämän leppoistamista”, vaan hän kokee tekevänsä paljonkin työtä. Luonnon monimuotoisuuden puolustaminen ja siitä kirjoittaminen vain eivät ole töitä, joista maksetaan suurta palkkaa, vaikka juuri sellaista ahkeruutta maailmassa tarvittaisiin enemmän.”
- Kaisa Naukkarinen, Elonkehä-lehti 4/2019
**
Lukijapalautteita:
Nämä sinun teokset on vain yksinkertaisesti sellaisia, että ne tekee mieli hotkia kerralla. Toisaalta Toisinnäkijän päiväkirjankin olen lukenut pariin otteeseen ja monia kertoja selaillut sitä lueskellen sieltä täältä. Se on todella harvinaista. Yleensä en palaa kertaalleen lukemaani kirjaan uudelleen. Sinulla on ihan mieletön kirjoittamisen lahja ja se yhdistettynä omakohtaiseen elämäntarinaan, paljauteen ja rehellisyyteen on ihan parhautta... Älä ikinä lakkaa kirjoittamasta. 
**
Haluan kiittää sinua kirjastasi Toinen tie - tietokirjailijan elämää! Välillä nauroin, välillä itkin, välillä vain ihailin rohkeuttasi suojellessasi luontoa... Ihana oli unohtaa hetkeksi kaupungin kiireet ja työelämän ahdistavat suoritusvaatimukset. Uppouduin kirjaan ja välillä tuntui, että tapasin kirjan kautta ystävän. Juuri sitä kirjallisuus on mielestäni parhaimmillaan - keskustelua ystävän kanssa tärkeistä asioista.
**
Suurkiitos uudesta kirjastasi! Luin aamuyöhön asti, kun en malttanut jättää kirjaa kesken. Ehdin nukkua vain pari tuntia, mutta yhtään ei kaduta. Vaikka ahminkin kirjan nyt vauhdilla, niin monen vuoden työsi ei suinkaan mennyt niin äkkiä "ohi". Palaan kirjaan vielä monta kertaa uudestaan, kuten olen palannut muihinkin kirjoihisi. Jäin miettimään monia asioita kirjassa. Asioiden sulattelu on kesken ja vaatii vielä uutta, hitaampaa lukemista ja asioiden pohdiskelua. Nautin kirjan lukemisesta ja löysin sieltä monia tuttuja ja monia uusia ajatuksia. Samaistuin moniin sinulle kirjoittaessasi eteen tulleisiin asioihin. Oli todella kiinnostavaa kuulla (tai siis lukea, mutta kuulin kertojanäänesi lukiessani) vaiheistasi kirjojen julkaisemisen ihmeellisessä ja välillä todella epäreilulta ja kummalliselta kuulostavassa maailmassa. Toivon, että jatkat tekstiesi julkaisemista omakustanteina, ettet joudu "sensuroiduksi" ja alistumaan liiaksi kaupallisten intressien vaatimuksille ja sinusta riippumattomille aikatauluille.
**
Olin menossa jo hammaspesulle ja nukkumaan, vessassa valo on palanut jo hyvän aikaa, mutta sitten tartuin kirjaasi. Sinulla on taito kirjoittaa niin, että kirjaa on lähes mahdotonta laskea käsistään! Kiitos, että kirjoitat. Ja kiitos, että kirjoitit myös kirjastolainoista kirjailijalle tilitetyistä korvauksista. Tiesin, että ne ovat pieniä, mutta oli järkytys lukea miten pieniä. Sinulla on oma, monen muun kokemuksista poikkeava näkökulmasi, ja on arvokasta, että uskallat rohkeasti kirjoittaa ajatuksistasi. Luonnon puolesta puhuminen ja yhteiskunnan kummallisuuksien esiin nostaminen ovat tärkeitä asioita.
**
Koska niin suuresti olet kirjoinesi vaikutuksen minuun tehnyt, niin kirjoitan pienesti... Kirjasi ovat aivan elämääni ja itseäni hyväksyvämpään suuntaan muuttaneet. Blogikin on tarpeellinen ja ihana. Kirjastasi hokasin joskus myös erityisherkkyyden silloin vuosia sitten. Siitähän se tietoisuus levisi! Nythän luontojututkin on muotia. Ei ne ennen kirjojasi olleet... Voin samaistua kaikkeen, mitä kirjoitat. Juuri se kehu jäi vielä sanomata, että kirjoissasi on: Aitous! Ja lisään vielä että Totuus.
**
Lämmin kiitos! Aloin jo heti eilen lukea sitä ja tunnen jo heti alusta sen lämminhenkisen ja mukaansatempaavan imun. Illalla minun piti lähteä kaverini kanssa jo aiemmin sovitulle kävelylle, ja samalla, kun kaverini selitti epäonnistuneista Tinder-treffeistään, mietin vain, milloin pääsen takaisin kirjasi pariin. :) 
**
Karen Blixenin kirjoissa on jotain samaa kuin sinun, tunnelman kuvailu. Kiitos kun olet olemassa! Kiitos sinusta!
**
Ahmin juuri loppuun uuden kirjasi. Se on loistoteos. Se on! Teksti veti niin, että ei meinannut malttaa muille harrastuksille. Käyn luovan kirjoittamisen illoissa jo viidettä talvea. Paljon vertaamme keskenämme kirjoittamisesta kertovia lukukokemuksiamme. Seuraavassa illassamme he tulevat tietämään sinut ja 'Toinen tie' -kirjasi.
**
Mystistä, kuinka sinulla on niin hyvä tyyli kirjoittaa. Teksti on sujuvaa ja helppolukuista. Arvostan äärettömästi myös tapaasi kirjottaa niin rehellisesti ja niistäkin asioista mistä ei normaalisti kerrota mitään. Esim. kuinka avasit tilinauhan saloja harjoittelijalle. Minulla ei ollut aavistustakaan miten esim kirjastot tilittävät lainatuista kirjoista jotain tai yhtään mitään. En voinut kuvitellakaan kuinka rankkaa on kirjoittaa kirja puhumattakaan kuinka raskasta on yrittää kustantajan kanssa selvittää asioita. Kokonaisuudessaan kirjasi on loistava, oivalluksia täynnä ja ajatuksia herättävä. Tiesi ei ole ollut se kaikkein helpoin, mutta ehkä juuri siksi olet niin vahva oma itsesi.

** 

Olen nyt lukenut uuden kirjasi ja on vaikea keksiä sanoja kuvaamaan tuntojani… suurenmoista, totta, oikeaa, kadehdittavaa… Pakko tunnustaa: olet loistava kirjoittaja. Ponnistelusi ja asioihin perehtymisesi herättää kunnioitusta. Otat selvää asioista, vaikka se tuntuisi mahdottomalta. Monessa kohdin täytyi nauraa, kun omat kokemukseni ovat samanlaisia. (…) The point is: olet huippu. Maailma olisi ihana paikka, jos olisi enemmän sinunlaisiasi. Onneksi sinä olet! Olet antanut uskomattoman paljon. Elämäsi on hyvin, hyvin, hyvin merkityksellistä! Kiitos ja kunnioitus <3

**

Harvoin saa luettavaksi näin mielenkiintoisen kirjan. Olen ehkä samalla innokkuudella lukenut vain muutaman kirjan.

**

Olen ahminut kirjaasi. Olet kyllä melkoisessa prässissä ollut. Koukuttava ja sivistävä kirja. Ahdistaa miten raadollista kirjailijan elämä on, jos ei hoitajanakaan helpolla pääse. Sofi Oksasen tukka-juttu nauratti niin.