16. kesäkuuta 2012

Kuinka selvitä pienellä rahalla?

Leipää ja Sirkushuveja -sivustolla tarjotaan helsinkiläisille vinkkejä ja linkkejä vähemmän kuluttavaan elämäntapaan. Tarve tai halu selvitä pienellä rahalla voi johtua eri syistä: olosuhteiden pakosta - tilapäisestä tai pidempikestoisesta - säästöprojektista tai elämäntapavalinnasta, jolla tavoitellaan ekologisuutta tai vapautta kulutuskeskeisestä elämäntavasta.

Vinkkejä voi soveltaa omaan tilanteeseensa: vaihda tavaraa netissä, tee edullista kotiruokaa, hyödynnä museoiden ilmaispäiviä ja muuta kulttuuritarjontaa, käytä maksutta ompelukonetta, hyödynnä pääkaupunkiseudun ulkoilukarttaa jne.

Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen tekee arjesta aina antoisampaa riippumatta rahatilanteesta. Leipää ja sirkushuveja on kiva vinkkisivusto. Tällainen tarvittaisiin koko maan kattavaksi.

Pst.Onko sinulla ongelma miten ja missä viettää lomaa edullisesti luonnon helmassa? Tsekkaa netistä eri yhdistysten (kuten Suomen luonnonsuojeluliiton) maksuttomat talkooleirit ja retket. Talkoolaiset saavat täyden ylöspidon vastineeksi työpanoksestaan. Mukavaa ja mielekästä tekemistä ja samalla oppii luonnosta lisää.