2. marraskuuta 2012

Vuoden 2012 Toisinnäkijä! :D

Minut on valittu Vuoden 2012 Toisinnäkijäksi! Wau, mikä juttu! Tulin tosi iloiseksi ja sain paljon voimia jatkaa omannäköiseni polun kulkemista! :D
Kiitos InnoOmnialle ja minua ehdokkaaksi esittäneille!
 
Vuoden Toisinnäkijä, Toisintekijä, Toisinsanoja ja Toisinajattelija on valittu

InnoOmnia palkitsee vuosittain kunkin vuoden Toisinnäkijän, -tekijän, sanojan ja -ajattelijan – henkilön, joka saa arjen näyttämään hitusen kirkkaammalta. Sosiaalisen median kautta tulleista kymmenistä kriteerit täyttävistä ehdokkaista seulottiin kahdeksan parasta, joista loppukarsinnan jälkeen valikoitui neljä voittajaa.  ”Vuoden 2012 voittajat edustavat erilaisia ja eri aloilla toimivia ihmisiä, jotka saavat arjen näyttämään ja tuntumaan tänä vuonna hieman toisenlaiselta ja paremmalta kuin ennen. Toisin näkemistä ja tekemistä tarvitaan, jotta meillä kaikilla olisi mahdollisuus hyvään arkeen ja säkenöiviltä tuntuviin maanantai-aamuihin”, toteaa InnoOmnian johtaja Elina Oksanen-Ylikoski.
Tulokset julkistettiin torstaina 1.11.2012 InnoOmnian Open House -tapahtuman yhteydessä.

Voittajat ja tuomariston arviot
Vuoden 2012 Toisinnäkijä on luontoyrittäjä Kaarina Davis. Hän kyseenalaistaa terävästi tämän päivän kulutusyhteiskunnan ja siihen liittyvät trendit. Kirjassaan ’Irti oravanpyörästä’ hän kertoo, kuinka jätti hoitoalan ja vanhan elämän taakseen, hyppäsi pois oravanpyörästä ja muutti maalle. Kirjojen, blogin ja kolumnien kirjoittamisen lisäksi hän kasvattaa ruokansa luonnonmukaisesti ja kerää ruokaa ja polttopuita luonnosta. Hän on suojellut osan metsästään metsien monimuotoisuutta turvaavan METSO-ohjelman kautta. Kilpailutuomariston mielestä Kaarina edustaa ajattelullaan todellista arkipäivän rohkeutta ja kykyä nähdä toisin.


Toisintekijä on etsivän nuorisotyön tekijä Kalle Ylönen – nuori, suurisydäminen hevihemmo, joka luotsaa Heinolan nuoria etsimään rakentavaa tapaa käyttää aikaa ja luo turvaa aikuiseksi kasvajille. Ylösellä on kutsumus auttamistyöhön; hän tekee työtä enemmän kuin toimenkuvaan kuuluisi. Kallen kilpailuehdokkaaksi ilmoittaneet heinolalaiset vanhemmat ovat ikionnellisia Kallen ottamasta roolista katujen enkelinä. Tuomariston valinta oli Kalle Ylösen kohdalla äärimmäisen helppo. Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on äärettömän tärkeä asia ja sitä työtä konkreettisesti ja antaumuksella tekevän Ylösen työ on erittäin aiheellista nostaa esille.

Toisinsanoja Arto Sivonen on helsinkiläinen markkinointisuunnittelija, pyöräilyaktivisti ja parempaa kaupunkikulttuuria meille kaikille luovan yrityksen perustaja. Sivonen yrityksineen luo ideoita, joilla pyritään muuttamaan sosiaalista ympäristöä ja joiden avulla tuodaan maailman parantaminen osaksi arkea – hauskasti tai vakavasti. Kansalaisaktivismin hengessä Arto Sivonen on edistänyt vihreän ja monimuotoisen kaupungin kehittymistä mm. luomalla kaupunkiin siivouspäivän. ”Hitaasti muuttuvat saavat mustan maanantain, nopeasti muuttuvat mainion!”


Toisinajattelija on tutkija Katariina Välikangas. Välikangas on tehnyt lukuisia tutkimuksia ja suosituksia julkisten palvelujen puolella. Yksi hänen töistään liittyy Innokylä-konseptin kehittämiseen. Konseptin tiimoilta hän on ollut rakentamassa Innokas-muutosverkostoja, jotka vahvistavat kuntien johtamis- ja kehittämisrakenteita, sosiaali- ja terveysalan vuoropuhelua sekä juurruttavat monitoimijaista kehittämistyötä osaksi palvelujärjestelmän uudistamista. Nykyisin hän kehittää bioempatiapohjaista ajattelua hyvinvoinnin lisäämisessä. Tuomariston mielestä Katariina Välikangas on tärkeä toimija julkisella sektorilla erityisesti nyt, kun kunnissa ja kuntapalveluissa tapahtuu paljon muutoksia. Katariina edustaa innovatiivista toimintaa julkisella sektorilla ja on hyvin mukaansatempaava ja valloittava persoona.