28. helmikuuta 2013

Kämppäisännäksi tai -emännäksi?

Löytyykö sinusta kaipuu luontoon ja kiireettömään elämänmenoon kansallispuiston rauhoittavissa maisemissa sekä aimo annos eläinrakkautta? Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalle Jungfruskärin saarelle vapaaehtoisia kämppäisäntiä tai -emäntiä: 

Kämppäisännän tehtäviin kuuluvat erilaiset luonnonhoitotyöt haravoinnista pieniin raivaustöihin ja saaressa asustavien laiduneläinten yleiskunnon seuraaminen. Saaren asumukset saattavat kaivata pieniä huoltotöitä ja saaressa vierailijat voivat tarvita opastusta saarten polkuihin ja kansallispuiston palveluihin. Aikaa jää töiden lomassa myös retkeilyyn esimerkiksi saaren luontopolulla. 

Keskellä Kihtiä sijaitsevaa Jungfruskärin saariryhmää kehutaan yhdeksi Saaristomeren kansallispuiston kirkkaimmiksi helmiksi. Jungfruskärissä isäntä saa viikoksi käyttöönsä saarella sijaitsevan torpan, johon majoittuu 2 henkeä. Voit siis lähteä kämppäisännäksi yhdessä ystävän kanssa tai yksin (maksimimäärä 2 henkeä). Torpan yhteydessä on saunomismahdollisuus, peseytyminen kaivosta tulevalla vedellä ja meressä.

Jungfruskär on saavutettavissa ainoastaan meriteitse ja saarelle ei ole yhteysalusliikennettä. Metsähallituksen henkilökunta kuljettaa emännät/isännät saarelle. Lähtö tapahtuu maanantai-aamuna kello 8 Houtskarin lauttarannasta. Majoituksen ja kuljetuksen lisäksi vapaaehtoiselle tarjotaan vapaaehtoisen vakuutus, perehdytys kansallispuistoon sekä saareen ja bonuksena tietenkin tulee saaren upea avara luonto! Vapaaehtoiset vastaavat itse ruokailuistaan. 

Osallistu kesän kämppäisäntäviikkojen arvontaan 4.3.–22.3.2013 tällä lomakkeella: http://www.webropolsurveys.com/S/0818C70900D8C2E6.par
Lisätietoja kohteesta löydät osoitteesta www.luontoon.fi/saaristomeri 
Lisätietoja isäntäviikosta Trygve Löfroth, 0400-786990, trygve.lofroth@metsa.fi