23. heinäkuuta 2013

Uusi kirja ilmestynyt: Toisinnäkijän päiväkirja



Jee, viimein voin iloisena ilmoittaa, että kolmas kirjani Toisinnäkijän päiväkirja on ilmestynyt! Kirja on syntynyt useamman vuoden työn tuloksena. Viime vuonna tähän aikaan en tiennyt miten kirja tulee päättymään. Tänään tiedän, että tämä kirja on kirjoittamistani kirjoista itselleni rakkain.

Olen kustantanut tämän kirjan itse monista eri syistä. Kirjan kirjoittajana ja kustantajana minulla on vapaus tehdä kirjasta omannäköiseni alusta loppuun saakka. Puolisoni Kevin ikuisti kirjan kanteen minulle tärkeitä esineitä. (Niiden merkitys selviää, kun lukee kirjan.) Olen kirjoittanut kaksi kirjaa kustantajan tallissa. Olen oppinut niistä kokemuksista paljon ja olen niistä kiitollinen. Ilman niitä kokemuksia en olisi nyt tässä.  

Ryhdyin kustantajaksi myös siksi, että kirjoittaja tarvitsee työstään palkan. Kirjan kustantaminen on tänä päivänä helppoa, joten kirjoittajan ei tarvitse antaa leijonanosaa kirjatuloista pois. Tahdon, että minulla säilyy teoksieni tekijänoikeudet, jolloin voin pitää kirjani hengissä monta vuotta eikä se pääse unohtumaan kirjasyksyn jälkeen muutamassa kuukaudessa. Toivon, että kirjani ovat kuin isoisoäitini Fannyn kolmekymmentäluvulla istuttamat monivuotiset kasvit. Joka vuosi ne kukkivat, vuodesta toiseen. Toisinnäkijän päiväkirjaa kirjoittaessani olen miettinyt miltä kirjan teksti näyttää sadan vuoden kuluttua.

Toisinnäkijän päiväkirja kertoo millaiselta elämä näyttäytyy oravanpyörän ulkopuolelta, kun yrittää elää luonnonläheisesti ja yksinkertaisesti. Pienistä (tosi)tarinoista ja päiväkirjamerkintöistä muodostuu yksi suurempi kertomus, jossa käsitellään ihmisen suhdetta luontoon, luonnon hiljaisuutta, kuoleman ja luopumisen teemoja.

Joseph Conrad, puolalalais-englantilainen kirjailija on sanonut: ”Kirjailija kirjoittaa vain puolet kirjasta, toisesta puoliskosta saa lukija pitää huolen." Kirjasta tulee sitä parempi mitä suuremmalla rakkaudella lukija lukee. Minulle on suotu ihania lukijoita ja olen saanut vuosittain satoja lukijakirjeitä. Kiitos niistä! Olen hyvin iloinen yhteydenotoistanne ja palautteestanne.

Kutsun sinut taas yhteistyöhön. Tutustu Toisinnäkijän päiväkirjaan täällä ja tilaa halutessasi kirja sen jälkeen täältä. Kirjaa on saatavilla myös hyvin varustetuista kirjakaupoista ja kirjastoista.
Kuulisin mielelläni mitä ajattelitte Toisinnäkijän päiväkirjasta. Jos piditte siitä, olkaa niin ystävälliset ja kertokaa siitä myös ystävillenne. Kiitos!

Kiitos teille kaikille, jotka olette inspiroineet, rohkaisseet ja auttaneet minua eteenpäin kirjan tekovaiheessa. Jos se on hyvien toivotusten ja myötäelämisen määrästä kiinni, ne siivittävät kirjan menestysteokseksi! :)