30. marraskuuta 2013

Usko unelmiisi!

Tämä on ollut kummallinen syksy. On tapahtunut paljon mullistavia ja vaikeita asioita. Monet ovat kertoneet kokeneensa samoin. On ollut aikoja jolloin mikään ei ole mennyt oikein eikä elämä ole tuntunut hyvältä tai oikeudenmukaiselta. 

Olen vahtinut ajatuksiani, koska en ole halunnut pelkojen ja erilaisten ajatusten kasata esteitä onneni tiellä. Olen lohduttanut muitakin: niin kauhealta kuin se saattaa kuulostaa sairastuminen, avioero, työpaikan menetys, taloudelliset vaikeudet saattavat olla parasta mitä elämässä on koskaan tapahtunut. Läheisen kuolema voi auttaa meitä elämään enemmän. Vaikeudet ovat mahdollisuus uuteen. Heikkoudesta kasvaa vahvuuden tunne. On kamalaa, että ikäviä asioita tapahtuu mutta on turha jäädä niihin tunteisiin jumiin ja toivoa, että ”voi kun niin ei olisi tapahtunut”. Tietyt asiat tapahtuvat. Se on ymmärrettävä ja hyväksyttävä, jotta voi suunnata energiansa uuden luomiseen.   

Silti ilmassa on ollut paljon negatiivisuutta. Se, että olen kirjoittanut elämästäni kirjoja, on antanut joillekin oikeutuksen arvostella persoonaani ja unelmiani. Jotkut ihmiset (joita kutsun unelmanmurskaajiksi) vakuuttavat tarkoittavansa hyvää mutta väittävät, ettei positiivisuuden voima riitä: ”Olet yltiöoptimisti, hihhuli, outolintu, epärealistinen, maailma ei muutu...” On helppo kadottaa toiveikkuutensa, jos uskoo negatiivisia ihmisiä. Silloin kannattaa muistaa amerikkalaisen baseballpelaaja Babe Ruthin vastapainoinen näkemys: on vaikea lannistaa ihmistä joka ei koskaan anna periksi.  

Tapahtui elämässä mitä tahansa meidän on aina motivoitava ja ylitettävä itsemme. Elämä on lopultakin aika yksinkertaista mutta jostain syystä me teemme siitä itsellemme tosi vaikeaa. Emme voi hallita toisten ajatuksia, mutta omiamme voimme.  

Pääsin ajatelmissani tähän asti ja totesin pistäväni pisteen vastoinkäymisten syksylle ja unelmanmurskaajille. Päätin luottaa että elämä kantaa, jälleen kerran tavalla tai toisella, kun luottaa ja lakkaa epäilemästä ja murehtimasta. Asiat joihin kiinnitämme huomiota, kasvavat. Olivat ne negatiivisia tai positiivisia. On siis jatkuvasti kiinnitettävä huomiota siihen mihin huomionsa kiinnittää.

Elämä on kummallista ja mystistä. Se antaa välittömän palautteen. Valitsin uskoa unelmiini ja positiivisuuden voimaan ja samassa sähköpostiini alkoi tulla toivoa antavia viestejä (ks. alla eräs niistä). Kiitos! Ne ovat sinetöineet sieluuni rauhan ja osoittaneet, että unelmiin kannattaa uskoa. Toiveeni ovat jo toteutuneet. Pidetään hyvä kiertämässä! 

                                                          ***

”Tiedän, että saat paljon lukijapostia. Siitä huolimatta haluan kiittää kirjoistasi ja siitä kaikesta mitä lukijoillesi kerrot ja välität.
Kiitos siis siitä, että olet ja kirjoitat! Tässä joitain konkreettisia asioita, joita kirjojen ja blogisi ansiosta syntyneet oivallukset ovat saaneet elämässäni aikaan (joko suoraan tai välillisesti):

- Tajusin, että minun ei ole pakko asua omistusasunnossa. Muutimme asumisoikeusasuntoon luonnonsuojelualueen viereen. Nyt olen velaton, stressitön ja onnellinen.

- Tunnistan nyt ehkä kaksikymmentä lintulajia, kun aiemmin tunnistin muutaman (tiedän, että Suomessa esiintyy useita satoja lintulajeja, mutta hiljaa hyvää tulee:)). Hankin lintukirjan ja tutkin sitä. Saan linnuista iloa.

- Löysin luonnon uudestaan. Käyn yksin tai lasten kanssa päivittäin luonnossa pyöräilemässä tai kävelemässä. Enää en kuluta luonnossa kaloreita tai kuuntele kuulokkeista musiikkia vaan tutkin ja tarkkailen ympäristöäni ja nautin hiljaisuudesta ja luonnon äänistä.

- Poimin viime kesänä ensimmäistä kertaa koko talven mustikat pakastimeen. Aiemmin poimin mustikat S-Marketin pakastehyllystä.

- Perustin mansikkamaan rivarin takapihalle (ekan kesän saldo yksi mansikka:)) ja ensi kesänä aion perustaa ainakin perunamaan.

- Sain uuden ystävän ja luovuin useasta turhasta, merkityksettömästä ”ystävyyssuhteesta.”

- Jäin kotiin hoitamaan nuorempaa lastani vaikka ihmiset ympärilläni kehottivat minua laittamaan lapsen hoitoon ja palaamaan töihin ”ihmisten ilmoille.” Osapäiväisesti hoidossa oleva vanhempi lapseni siirtyi keskustan ruuhkapäiväkodista idylliseen ekopäiväkotiin kotimme naapuriin, jossa tehdään joka viikko metsäretki, kierrätetään ja opetetaan ympäristötietoutta. Hän rakastaa olla ko. päiväkodissa ja olisi siellä mielellään useamminkin.

- Hyväksyin olevani epäsosiaalinen ja syrjäänvetäytyvä eikä siinä ole mitään noloa.

- Olen alkanut huomattavasti vähemmän tehdä asioita vain muita miellyttääkseni.

- Aloin taas kirjoittaa. Kahdeksasta neljään työskentely vei kaikki mehut ja luovuuden. Illat makasin koomassa sohvalla ja mietin yökaudet työasioita. Nyt pystyn taas antamaan tilaa luovuudelle.

- Tajusin, että nykyinen työni vie minulta hengen jos jatkan sitä. Ymmärsin, että päivittäin kokemani hengenahdistus, rytmihäiriöt ja unettomuus palaavat jos palaan samaan työhöni. Siis en palaa.

- Tajusin, että en tarvitse niin paljoa rahaa elääkseni. Laskin perheemme menot oppiesi mukaisesti ja aloin karsia turhia kuluja.

- Siirryin luomuun (pyrin ostamaan luomuruokaa jo ennen kirjojasi, mutta nyt olen siirtynyt myös luonnonkosmetiikkaan ja olen pitänyt luomu -linjan silloinkin kun on ollut taloudellisesti tiukkaa).

- Olen miettinyt mikä elämässä on tärkeää ja sen myötä olen parempi äiti lapsilleni. Elämme varsin kiireetöntä arkea ja heräämme joka aamu ilman herätyskelloa. Teemme asioita yhdessä: ulkoilemme, pelaamme, kokkaamme ja leivomme. Minua ei kiristä, kun en joudu juoksemaan oravanpyörässä vaan saan olla lasteni kanssa.

- Lopetin narinan mieheni yritystoiminnasta. Aiemmin minua kiristi, kun hän ei tienannut (muka) tarpeeksi. Nyt tajuan, että tehköön mikä tekee hänet onnelliseksi. Kyllä me pärjäämme.

- Päätin olla hankkimatta joulukuusta.:)

Siispä, vielä kerran kiitos! Uskon, että sinulla on vielä monta kirjaa kirjoitettavana meille cityurpoille. Jotta näkisimme kaiken sen kauniin mikä on ihan edessämme.”