7. kesäkuuta 2015

Osallistu Kirjoita joutsenet lentoon -kirjoituskilpailuun!Viime aikojen ilonaiheita on ollut kun minua pyydettiin mukaan Birdlife Suomen ja Elenian laulujoutsenaiheisen kirjoituskilpailun tuomariksi. Ihanaa! Olen tosi mielissäni ja onnellinen tästä mahdollisuudesta! 

Kirjojani lukeneet tietävät, että taulujoutsenella on aivan erityinen paikka sydämessäni. Odotan mielenkiinnolla ja jännityksellä joutsentarinoiden lukemista.

Osallistukaa ihmeessä kilpailuun ja kertokaa hienoista kokemuksista ja tunteista, joita joutsenet ovat teissä herättäneet.


BirdLife Suomen tiedote (5.6.2015):

Kirjoita joutsenet lentoon -kirjoituskilpailua tuomaroivat runoilija Heli Laaksonen ja tietokirjailija Kaarina Davis

BirdLife Suomi ja sähköverkkoyhtiö Elenia järjestävät joutsenaiheisen kirjoituskilpailun. Kirjoita joutsenet lentoon -kilpailuun voi lähettää kirjoituksia syyskuun loppuun saakka.

Laulujoutsenella on jo poikaset Etelä-Suomessa, mutta pohjoisessa haudonta jatkuu pitkälle kesäkuuhun. Kun kisa-aika päättyy, joutsenten syysmuutto on alkamassa.

”Toivomme kuulevamme, mitä tunteita, ajatuksia ja tarinoita kansallislintumme laulujoutsen suomalaisissa herättää”, kertoo Linnut-lehden päätoimittaja Jan Södersved BirdLife Suomesta.

Kilpailussa on kolme sarjaa erityyppisille kirjoittajille. Vapaamuotoinen teksti voi olla vaikka tarina, novelli, satu tai kannanotto. Runoille on oma sarjansa, ja lisäksi haetaan korkeintaan 160 merkin pituista twiittiä tai tekstiviestiä.

Joka sarjassa kolme parasta palkitaan lahjakortein. Lisäksi kunniamainintoina jaetaan kirjapalkintoja. Joutsenkirjoituksia tuomaroivat runoilija Heli Laaksonen, tietokirjailija Kaarina Davis sekä Jan Södersved BirdLife Suomesta ja viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas Eleniasta.

”Meille joutsenten suojelussa yhteistyö paikallisten asukkaiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Joutsenten kotikulmilla asuvilla on varmasti joutsenten elämästä mukavia tarinoita, joita jakaa tämän kisan kautta”, sanoo Heini Kuusela-Opas.

Kirjoitusten viimeinen palautuspäivä on 30.9.2015 osoitteella joutsenkirjoitus@birdlife.fi. Tarkemmat ohjeet kisasta löytyvät osoitteista www.elenia.fi tai www.birdlife.fi.

Tule mukaan BirdLife Suomen ja Elenian joutsenaiheiseen kirjoituskilpailuun. Anna sanojen laulaa!


"Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, juuri laulujoutsenen ansiosta löysin luontoon. Ne saivat minut tajuamaan, että maailmassa on muutakin kuin oravanpyörä. (...)
Pelottihan minua, turha sitä on kieltää, mutta oli luonnollista lopettaa työ, josta ei enää saanut sitä, mitä työstä pitäisi saada. En kuunnellut pelkojani. Hoin itselleni kuin mantraa: ”Älä murehdi eilistä äläkä huoli huomisesta. Elä elämää tässä hetkessä. Elät vain kerran. Elämä kantaa, kun vain jaksaa kasvattaa itselleen siivet ja uskaltaa hypätä.”
"Aina kun pelkään tai epäröin, muistan kuinka näin laulujoutsenet ensimmäisen kerran tässä lahdessa. Saan valtavasti voimaa muistellessani sitä tunnetta. Joutsenellakin on pitkä kiitorata, se juoksee ja läpyttää kauan, mutta sitten se nousee siivilleen ja ne jaksavat kannatella painavaakin taakkaa.""Minä hyppäisin siivilleni. Kerrankin elämässäni vain nauttisin ihanasta Suomen kesästä (...)
Elämällä oli minulle nyt ihan muuta annettavaa kuin hengästyttävä suorittaminen ja kiire." Otteet Irti oravanpyörästä -kirjasta.

"Aina kun on alkanut jännittää, olen ajatellut laulujoutsenia. Kun kokee hienoja asioita luonnossa, tulee paljon energiaa ja voimakas tunne, että selviää mistä vain. Muistelen täydellistä tunnetta maaliskuun alussa, kun kevään ensimmäiset laulujoutsenet lentävät ylitseni.  
Pelot on mahdollista laimentaa, kun ajattelee itsensä ulkopuolisia asioita."
Ote Toisinnäkijän päiväkirjasta