2. marraskuuta 2015

Aika syödä


Yleensä koetan välttää ruokahävikkiä. Jos esimerkiksi avaamani juustopaketti ei kulu odotetusti, raastan juuston pakkaseen. Alkusyksystä pääsi kuitenkin käymään niin, että juusto oli ehtinyt jo hiukan kuivua.

Jaan usein aamupalani oravan kanssa (ja testaan samalla mitä kaikkea orava syö ja ei syö). Päätin kokeilla mitä oravanaapurini tykkäisi isosta juustokimpaleesta. Ei tullut hävikkiä. Juusto lähti hapiaan oravan mukana kohti puun latvusta, vaikka pala oli suht painava. Kyllä nauratti.  

En minä ole lihava, olen vaan löysästi pakattu (ja Kaarinan ruokinnassa).
Aikuistenkin täytyy leikkiä. Leikitään, että orava ajattelisi ihmisen lailla. Mitä kuvan orava ajattelee tai sanoo sinun mielestäsi?

Lähetä vastauksesi ja postiosoitteesi (voiton postittamista varten) 15.11. osoitteeseen: kdvalkosipuli(ät)gmail.com 

Kaikkien vastanneiden ja osoitteensa lähettäneiden kesken arvon Virpi Raipala-Cormierin Luonnonkaunis-kirjan. Teen tilaa kirjahyllyyni ja kirja lähtisi mielellään kierrätykseen uudelle omistajalle. Mukaan lähtee myös pussillinen nokkosta, jolla pääsee yrttihoitojen alkuun.  

Julkaisen lähettämänne ”oravan kommentit” myöhemmin tällä sivulla.
Iloa ja huumoria päiviinne (ja öihinne)! :)

 ***
EDIT (marraskuussa): Kiitos kaikille leikkimielisiä kommentteja lähettäneille ja hyvien naurujen antajille! Jokainen viesti teki iloiseksi. Alla on ehdotuksianne mitä orava saattaisi sanoa.   


Laitoin vastaukset saapumisensa mukaiseen numerojärjestykseen. Arvonnan onnen lähettiläänä ja virallisena valvojana toimi talitiainen. Laitoin laudalle yhtä monta pähkinänpalaa kuin oli vastaustakin.
Tintti arpoi kolmosen. Kirja nokkosineen lähtee siten Pirjolle Kirkkonurmelle. Onnea!
Ootte ihania, kiitos kaikille osallistujille!
 1. Kävin tänään kampaajalla ja juttelimme tutun kampaajan kanssa laihdutuskuureista. Orava tietenkin ajattelee (kampaajalla käymääni keskustelua myötäillen) että: "Ei keskellä viikkoa voi aloittaa laihdutuskuuria ja joulukin on tulossa, joten aivan yhtä hyvin laihduttamisen voi aloittaa tammikuun alussa. Nam Nam." 
 2. Orava on hyvin veikeän näköinen. Orava ajattelee ehdottomasti jotain tämän suuntaista: "(hihitystä) - Minun! Oi minun! Nyt minä herkuttelen ihan vähän, laitan jemmaan ja lupaan etten koske tähän ennen karkkipäivää......" 
 3. "Tuskan kestää kun nautinnon muistaa" sano entinen kuivan kesän orava kun kilon juustoa söi Tai vaikkapa näin: "Kun mää tän juuston syän niin voin tuumata, et se ei nälkänen tierä miten kyllänen kärsii....kun mulla on vielä se herkkä vattakin... "  *** Mun takapihalla on kans yks hyvin pullea orava, joka yksi päivä yritti paloitella vanhaa siivousrättiä hampaillaan ilmeisesti pesätarpeiksensa. Eihän siitä mitään tullut kun rätti oli niin iso. Kun orava lähti pihalta, paloittelin rätin saksilla paloiksi ja niin rätti hävisi saman päivän aikana. Olis hauska nähdä se pesä, missä on oranssia pehmeää ja kosteuden imevää rättiä tilkkeenä. 
 4. ”Kannattaa olla ruoka-aikaan kotona."
 5. ”Maiskis, maiskis! Mihinkäs hyvään paikkaan minä tämän ison herkkukimpaleen piilottaisin...?" 
 6. ”Ihan jees Kaarina, mut missä kyytipoika!? Ens kerralla vois olla lasillinen Cabernet Sauvignon paikallaan ;)”  ***Oravista puheen ollen ikkunastani olen seurannut "omaa" pihaoravaani, joka ahkerasti on rakentanut talvipesäänsä. Lepän oksanhankaan, n. 5m ikkunastani. Mainion näköistä touhua, kun se suu pullollaan kiikuttaa kuivaa ruohoa ylös puuhun. Logistiikkaa on myös mietitty, tavara haetaan läheltä ja pakataan tiiviiksi palloksi, jottei tule hukkakuljetuksia. 
 7. Se vois vaikka vetää juuston tuoksua oikein syvään ja ajatella että:Ai mikä ihana herkku! Mikä onnenpäivä! Tämä on minun, minun, minun.... 
 8. Haa, jos ei sulle kelpaa, niin kyllä minä syön :) Kierrätys kunniaan. 
 9. ...jo lapsuudessani (...eilen?) kuuntelin paljon oravien laulua, ​Nestori, Elmeri ja Simeoni lauloivat monia hittejä, kuten "jöröjukka-rock"! ( Youtubessa: Saukki ja pikkuoravat) Kaarina, älä sitten ihmettele, jos oravan lauluääni on tukkoinen ja se yskii maate pannessa.....koska sillä on limaa kurkussa......-LIIKAA JUUSTOA!!! :)  
 10. "Otin kun oli otettavissa.. Ja onhan tässä, ihana paksu möhkäle ikiomaksi. Minä piilotan sen ja odotan jos siltä liikenee muutakin.." <3 span="">
 11. "Tässä sitä istutaan Davislandian nojatuolissa, jossa juustoakin kasvaa puussa. Aina on yllätys mitä herkkua Kaarina keksii ja löytyy seuraavaksi tämänkin kurren suusta, nam". 
 12. Huonoryhtinen orava sanoi: "Jätkät kattokaa, aito D.A.V.I.S -palli! Ei tarvi istuu tällee lysys enää." Ergonomiaa oravallesi!  
 13. Hei tyypit, ihmiset. En todellakaan tiedä mitä te tarkoitatte sillä ”oravanpyörällänne”.  Eikä tarvi selittää. Mua ei kyl kiinnostakaan. Kuulostaa tosi epämääräseltä. Kattokaas ku mulla ei ole koskaan täällä mettässä mitään pyörää ollutkaan. En sillai tiiä mikä se on, enkä ole koskaan huomannut tarvitsevani. En mä kyllä olis tarvinnu tätä juustoakaan näin paljoa. Mut ei se ole hölmö joka ottaa..ja pieni luksus elämässä on jäbät poikaa! Kattokaas täällää metsässä eletään sillä mitä saadaan ja etuna on se, että siitä mitä saadaan nautitaan aina! Ja jos susta tuntuu että se juokseminen siinä pyörässäs (Voisko sitä kutsua ”ihmisenpyöräksi”? Teijän hölmö harrastushan se turhan juokseminen on, ei meidän oravien!) on turhaa, niin jotenki mä vaan ajattelisin et älä sit juokse. Kuulostaa kai turhan helpolta, mut sellaista elämä on kun siitä tekee. Sitä jatkuu niin pitkään kun on elossa ja sit kun on kuollut niin ei enää tarvi juoksennella missään. Mä ainakin juoksen tän aikani täällä maan päällä sellaisissa mestoissa mis on hyvät fibat. Ja täällä Kaarinan metsässä on. Tarjoilukin pelaa. Tsiigaa säkin kaveri kerran vielä peiliin ja kysy, että kurkkiiko sieltä tyytyväinen tyyppi vai oisko aika juoksennella hetki vapaana metsässä? Vaikka vaan tämä päivä tai edes pari tuntii. Relaa, ota iisisti. Kato niin me oravat tehdään. Ja sit hei, ku tuut mettään niin ole ku kotonas. Saat nauttia ja viihtyy, mut annathan meidän metsän asukkienkin olla rauhas omas himassamme. Kaikil metsän tyypeil voi olla hima oikeestaan missä vaan nii kulje varoen ja kaikkea kunnioittaen. Anna metsän kasvaa. Se on meidän koti ja se antaa sullekin vaan hyvää oloo. Peace!"
sori taas vähän tummat kuvat. Tässä muutama jatkokuva. ;D

Hyvät lihakset.