24. tammikuuta 2016

Kun on aikaa, oppii erottamaan olennaisen epäolennaisesta

Jaan teille saamiani palautteita edelliseen postaukseen liittyen, koska on tosi lohduttava tietää, ettemme ajattele yksin näitä asioita. Meitä on monta jotka ajattelemme samalla tavalla. (Kiitos, kun kirjoititte, suloiset ihmiset!!)

Meidän on uskallettava tuntea, ajatella ja olla rohkeita, vaikka enemmistö taaplaa eri teitä. Meidän on ymmärrettävä ja muistettava oma tehtävämme ”toisinnäkijöinä”, kyseenalaistajina ja toistenlaisten maailmankuvien esille tuojina, jotta maailma joskus muuttuisi. Itselleen rehellisesti eläminen on tärkeää oman terveyden, elämän ja elinympäristön tasapainon kannalta.
Jäätyessään laajenevalla vedellä on valtava voima. Ennen pitkää se murtaa kivenkin.
Palautteita:

**
"Pakko laittaa viestiä, kun katsoin eilen tv 1 ahkeruus ohjelmaa,, ja hienoa et ajattelet samoin kuin minä vaikka olen jo 65v ja pieni eläke, mut luonto ja vanha hirsitalo ja koira ja kissat ja myös mies riitää, tuntuu et mitä kaikkea pitää olla, kun täs lähellä on kaikki. Voi kun tajuttais et työtä vois jakaa,,,"

**

"Katsoin viimeyönä ohjelman työstä. Olen katsonut kaikki sarjan osat. Olin itse juuri monta kuukautta vuorotteluvapaalla ja palasin nyt hoitajan töihin. Olen miettinyt pitkään tätä nykymaailman menoa ja yleensäkin työntekoa. Meidän työpaikalla kaikki ovat väsyneitä ja loman tarpeessa. Itsekin tunnen itseni jo nyt väsyneeksi vaikka olen ollut töissä vasta lyhyen aikaa.

Katsoin siis tuon ohjelman ja ai että sisälläni alkoi taas kiehumaan. Tätä vanhanaikaista moodia tuutin täydeltä. Ole tehokas, tuottava, ahkera ja tee kiltisti pitkää päivää ja tuota turhuuksia tähän maailmaan. Ja perisynti on se että vietät omaa aikaa.
Onkohan niin (ja mielestäni on!), että päättäjien mielestä on vaarallista jos meillä kansalaisilla on liikaa aikaa, koska tuolloin on aikaa ajatella liikaa. Kun on aikaa niin oppii erottelemaan olennaisen epäolennaisesta.

Ja sitten vielä siitä ohjelmasta.. Yhdysvallan Suomen suurlähettiläs.. Voi herreguud.. Kyllä on herra nielaissut tämän uusliberalistisen talouspolitiikan ideologian. Tuloerot kannustavat kaikkia yrittämään?? hei haloo.. Maailman varallisuudesta puolet on 62 ihmisen hallussa. Yksi prosentti omistaa 80 prosenttia varallisuudesta. Saako tämä ihmiset yrittämään kovemmin?
Tää ohjelma ja sarja kokonaisuudessaan on vanhanaikainen. Uskon oikeasti että maailma muuttuu ja vauhdilla. Ajatukset muuttuu ja ihmiset herää. Mutta maailma pyrkii tasapainoon. Mitä enemmän uusia ajatuksia ja heräämistä tapahtuu sitä enemmän myös tämä pimeä puoli vahvistuu ja alkaa räpiköidä. Olen luottavainen. Ole sinäkin.

Ja vielä lopuksi täytyy sanoa että ihailen todella sinun elämäntapaa. Pyrin itse löytämään jotain omannäköistä ja itselleni sopivaa hitaampaa elämää. Pikkuhiljaa sinnepäin.."

Meistä jokaisesta jää jälki.

**

"Musta oli ihan hyvä juttu tuo uusin Yle Areenassa ja sait siinä kuitenkin sanottua monta hyvää pointtia. Tietty tuo toimittaja oli aika hyökkävä ja varmaan koko kuvaus- ja haastattelutilanne sellainen ei niin hyvin erityisherkälle sopiva. Jotenkin nuo nykyajan ohjelmat on tuollaisia, ettei niitä oikein herkkis edes jaksa katsoa. Ihme taustamusa ja hyppivä rytmi yms. Hauskaa muuten, että sullakin on vielä peruspuhelin. :) En olekaan ainoa dinosaurus tässä asiassa. Onnellista tätä vuotta!"

**

"Ei ollut toimittaja tehnyt pohjatöitä. Sinulla olisi ollut paljon annettavaa. Ahkeruuspuhe on sairastuttavaa."

Jääjälki.
**

"Ihanaa Kaarina, kun valoitit hieman taustaa 8 myyttiä työstä-ohjelman jaksosta, johon sinua oli pyydetty. Kirjojasi lukeneena kuuntelinkin, että nyt taisi mennä ohjelmaa purkkiin pelkästään toimittajien ehdoilla. Tiedän, että sinulla on viisaita oivalluksia - onneksi on kirjasi! ----

Hih, juu kerrompa näin "pohojosen tyttönä" hauskan ihmettelynaiheeni, kun asuin Tampereella 2,5 vuotta opiskellessani ammattiin. Siis siellä jos mittari näytti -17 astetta se varmasti vastasi meidän Rovaniemen korkeuden -30 astetta, koska Näsi- tai Pyhäjärveltä käyvä tuuli oli petollisen kylmä talviaikaan. Niimpä pukeuduin tosi lämpimästi uloslähtiessäni ja sisätiloissa ollessani. Siinä moni opiskelukavereistani paleli hepenissään, koska tyylistä ei heidän mielestään voinut poiketa. Mulla on aina talvikengissä tilaa villasukille jos toisillekkin. Mutta talvikengät olivat muutaman Tampereen-kaverini mielestä kengät, joissa ei tarvin nut käyttää villasukkia. Olinhan mie pohojosen-tyttö monesti ihmeissäni moisen ym. monen samankaltaisen "viisauden" edessä. Mutta empä alkanut vängätä vastaankaan, pysyin vaiti, kunhan itse tarkenin :) Mukavaa talvenjatkoa ja kirjoittelehan blogiasi. Sitä on ilo seurata!"


Pieni saari pysäyttää isotkin tuulet