21. kesäkuuta 2016

Lähimetsäni vaarassa! Pliis auttakaa!


Siuron kylässä on säilynyt kuin ihmeen kaupalla vanhoja hienoja metsiä. Paikallinen Nokian luonnonsuojeluyhdistys, jonka toiminnassa minäkin olen aktiivisesti mukana, teki tammikuussa 2015 Nokian kaupungille aloitteen näiden alueiden suojelemisesta. 


Asia eteni jo hienosti ja osa alueesta oli jo menossa suojeluun METSO-ohjelman kautta toukokuussa. Valtio oli jo maksamassa Nokian kaupungille 162 000 euroa yhden metsän osan suojelusta, joka sijaitsee Ruutanan luonnonsuojelualueen vieressä ja alue olisi suurentunut hienosti. 


Mutta ei, yksi ihminen sai homman stoppiin. Nokian kaupunginhallituksen jäsen terveydenhoitaja-sosiaalidemokraatti Raija Nurminen (julkistan nimen tarkoituksella, ottaa niin pannuun) esitti, että asia laitetaan uudestaan valmisteluun, toinen hallituksen jäsen komppasi ja niin meni koko hallitus muuttamaan mielensä. 

Nyt selvitetään estäisikö metsien suojelu Siuron asutuksen laajentumista tai onko metsässä kirjanpainajia. Voi itku, mitä päättäjiä, suoraan sanottuna! Nokian kaupunginhallitus saisi hävetä silmät päästään, että palauttivat asian valmisteluun. 


Jos Nokian luonto ry:n suojelualoite hylätään, näitä metsäalueita aletaan hakata (ja rakentaa). Alueet ovat säilyneet yli 40 vuotta hakkaamattomana.


Kävin äsken yhteistyössä Nokian luonnon kanssa tekemässä adressin Siuron metsien puolesta. Olkaa niin ystävällisest ja käykää allekirjoittamassa, kiitos! Linkki:
Toivottavasti adressiin tulee paljon nimiä, jotta saamme päättäjien päät käännettyä ja arvokkaat luontoalueet suojeltua.

Kerrothan adressista mahdollisimman monelle. ISO KIITOS!