6. maaliskuuta 2021

Valoa pimeyteen?

Olin eilen TV 1:n Marja Sannikan vieraana keskustelemassa työstä. Ohjelmassa taloustieteen professori Roope Uusitalo kertoo miksi hallituksen työllistämistoimet eivät riitä ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen puolustautuu ja kertoo hallituksen tekemistä toimista. Minun tehtäväni oli tuoda loppuun ”toisinajattelijan” näkökulmaa, että teemmekö oikeanlaisia töitä ja onko ansiotyö ylipäätään ainoa tie onneen. Ohjelma on katsottavissa TÄÄLTÄ. Televisiosta se tulee uusintana seuraavasti:

  • TV Finland
  • TV Finland
  • Yle TV1

Oli mielenkiintoinen kokemus osallistua etää ja saada pieni kurkistus kulissien takaiseen maailmaan kuinka ohjaaja, tuottaja, valo- ja äänimiehet (vai valo- ja äänihenkilöt?), juontaja ynnä muut pelaavat yhteen. Aina jaksaa ihmetellä miten ihmeellistä nykyteknologia on, kun voin täältä omasta pirtistä nähdä Pasilan studioon ja kuvattu kulkeutuu mitä ihmeellisimpiä reittejä televisioon ja internetin suoratoistoon.

Kun teimme kuvaustestiä ja kuvausta iltapäivällä, ongelmaksi muodostui täällä pirtissä ollut liiallinen luonnonvalo. Ei heti uskois näin likaisilla ikkunoilla. 😄 Meikäläinen sitten ripusteli ikkunoihin pyyhkeitä ja huiveja valon estämiseksi. Sitten ilmeni, että tietokoneen näytön valo oli liian kirkkaalla, joten se piti säätää minimiin. Ihme, kun saatiin mut näkyviin kaiken pimeyden keskeltä, heh he.