12. elokuuta 2012

Lisää arkiston aarteita: hoitajamitoituksesta vielä

Jatketaan nyt vielä tällä ajankohtaisella hoitajamitoitus-teemalla eli ohessa on iltahoitajien vuodatus (hoitotyön vuorokausitiedote) työpaikaltani vuodelta 2002.

Iltavuoro: Tilanne on se, että osastolla on todella paljon auteltavia potilaita (12 täysin auteltavaa potilasta, jotka vaativat kahden hoitajan avun). Kolme potilasta harhailevia, dementoituneita. He vaeltelevat ympäri osastoa ja sairaalaa. Yksi heistä on aggressiivinen ja deliriumissa. Kaksi potilasta huutaa kovaan ääneen apua alituisesti ja muut potilaat pelkäävät ja ihmettelevät tilannetta. 

Sairaalahuoltajalle ei ollut sijaista, joten hoitajien on pitänyt revetä joka paikkaan toisiaan auttaen. Tänä iltana suurin osa potilasta olleet ilman hoitajien apua oman onnensa nojassa vaikka tarvitsisivat hoitoa. Ei tunnu mukavalta!

Miten tällaista tilannetta voi olla?! Osastolla ollaan melkein lirissä, kun potilaille tulee yllättäen rintakipuja ja kaiken huipuksi osastolle on tullut kolme uutta potilasta illan aikana. Tällaista ei saa enää tulla! Mihin pitää ottaa yhteyttä (luottamusmies, työsuojelu tms?), että tilanteeseen puututaan? 

Yleisten tilojen siistijä on käynyt osastolla tiskaamassa, hoitajat ovat täydentäneet loput sairaalahuoltajan töistä. Korvausta ei kukaan saa ylimääräisestä työstä ja kaikki on potilaskosketuksesta pois. Kyllä kaikkia väsyttää, kun muutenkin työ on raskasta. Tällaista ei kyllä kukaan jaksa kauaa! Koetellaanko tässä kuinka paljon hoitajat jaksavat, että "Näköjään vähemmälläkin pärjää, kun hoitajat antavat uhrautuvaisesti selkänahastaankin, kun eivät halua jättää ketään hoidotta.". Hoitajat verottavat omia voimavarojaan toisten puolesta.

Mitä jos tähän olisi tullut vielä esimerkiksi elvytystilanne? Pelottaa ajatellakin! 
Terveisin lauantai-illan hoitajat

Tiedotteesta ei seurannut yhtikäs mitään. Jatkettiin vaan älytöntä menoa.

Loppuun taas huumoria (ei tätä muuten jaksa... ;)