14. helmikuuta 2014

Hiphoppailua

Ulkona on + 2 °C, lunta on vain vähän. Linnuilla on kevättä rinnassa. Naakat vartioivat jo tulevia pesäpaikkojaan ja lentävät niiden ja ruokintapaikan väliä. Varikset eivät muuttaneet tänä talvena ollenkaan pois vaan tarkkailevat ympäristöä vakipaikoiltaan. Korpit suunnittelevat jo pesän rakennusta, toinen korppi laskeutui rannalle ja keräsi nokkaansa järviruokoröyhyä ja huuteli kosiohuutoja. Viherpeipot ryystävät vähintäänkin mielenkiintoisen kuuloisia lurituksia ja sini- ja talitiaiset ovat ponnekkaine lauluneine varsin hellyttäviä. Orava vissiin tsekkailee pesäpaikkaa eteisen välikatosta, oli sen sortin esitys tänä aamuna, että moni hip hop -artisti olisi ollut kateellinen.

Luonto tuntuu olevan ihan sekaisin, nyt on kuitenkin vasta neljästoista helmikuuta. Tänään on ehdottomasti tehtävä Kevätveikkaus. Ensimmäiset muuttolinnut voivat olla täällä tuossa tuokiossa, jos tätä menoa jatkuu. (Sitten tulee tietysti takatalvi ja kaikki optimistiset veikkaukset menevät pieleen...)

Ajatus ystävyydestä: Ihmisen on mahdollista ystävystyä luonnonvaraisten eläinten kanssa mutta se vaatii paljon kärsivällisyyttä ja sittenkin luonto on se joka ratkaisee haluaako se tulla ihmisen lähelle. Eläintä ei voi pakottaa ystävyyteen, sillä ystävyys on aina vapaaehtoista. 

Hyvää ystävänpäivää kaikille!  :)

Älä hätyytä kärpästä ystäväsi otsalta kirveellä. - kiinalainen sananlasku -