7. heinäkuuta 2014

Nurmikot niityiksi ja metsäpuistoiksiTamperelainen Suomen talkoot ry on valmistanut 50 kasvatuslaatikkoa, jossa kasvaa vihanneksia, yrttejä ja kesäkukkia.  Ideana on kasvattaa kaikille yhteistä ruokaa, tuoda ruoka lähelle ihmisiä ja näyttää, että myös kaupungissa voi viljellä hyvää ravintoa. Mukana on ajatus yhteisöllisyydestä ja saada laatikoiden lähellä asuvia ihmisiä toimimaan yhdessä. Kaikki saavat hoitaa kasveja (laatikoissa on ohjelaput) ja vastuuhoitajaksikin voi ilmoittautua. Laatikot ovat lahjoja kaikille, ne eivät maksa mitään eivätkä ole kenenkään omistuksessa. Laatikot on sijoitettu kymmenelle eri paikalle pitkin Tamperetta. (Ks. myös Tampereen satokartta)

Entä jos ei asu Tampereella ja jää tästä riemusta paitsi? Ei kannata harmitella tai ihmetellä. Luo omalle paikkakunnallesi vastaavanlainen projekti! ;)
 
Porin kaupungissa on puolestaan vähennetty nurmikonleikkuuta ja jätetty kevytliikenneväylien ja ajoratojen välisiä nurmia leikkaamatta. Tavoitteena on saada enemmän niittymäisiä alueita ja vähentää ruohonleikkuusta aiheutuvia kustannuksia. (Kunhan eivät antaisi lupiinien levitä. Lupiineja tuntuu olevan ihan joka paikassa. Mihin niiden kanssa vielä joudutaan? Muistakaa kitkeä lupiinit pois pihoiltanne! )

Myös Janakkalan kunta muuttaa nurmikkoalueitaan metsäpuistoiksi ja on istuttanut tuhansia puita. 
Raha on kumma motivoija. Vasta kun siitä alkaa olla puutetta aletaan tarkastella onko kaikissa touhuissa lopultakaan mitään järkeä ja ymmärretään, että luonnontilaisuus on parasta.

Kunpa kuuluisi lisää tämänkaltaisia uutisia. Muistakaa, että jokaisen panos on tärkeä. Ehdottakaa ja perustakaa omalle paikkakunnallenne vastaavanlaisia hankkeita.