3. marraskuuta 2017

Pelastetaan ainutlaatuinen puutarhakulttuuri!Annalan puutarha on kaikille avoin, idyllinen puistoalue Helsingin Vanhassakaupungissa. Alueen sydän on vuonna 1826 rakennettu Helsingin vanhin huvilarakennus Annalan huvila eli Villa Anneberg.   
Hyötykasviyhdistys on jo vuosia edistänyt koko Annalan huvila-alueen kehittymistä kaupunkilaisia palvelevaksi puutarhakulttuurin keskittymäksi. He tekevät työtä, jotta Annalan koko huvila-alue olisi tulevaisuudessa kaikille avoin, virikkeellinen ja inspiroiva puutarhaparatiisi.

Nyt kaupunki on luvannut myydä pitkään tyhjillään olleen huvilan Annalan huvilanystävät ry:lle, ja heillä on kaksi kuukautta aikaa kerätä tarvittavat varat huvilan ostoon, sillä kauppakirja tulee allekirjoittaa vuoden 2017 loppuun mennessä.  

Mesenaatti-sivustolla kerätään varoja Annalan pelastamiseksi. (Edit v. 2019: mesenaatti-keräys on päättynyt eikä linkki toimi. Sittemmin on perustettu Annalan huvilan ystävät – Pro Annebergs vänner -yhdistys hankkimaan rahoitusta Helsingin vanhimman puuhuvilan ostoon ja peruskorjaukseen. Halutessasi voit liittyä sen jäseneksi.)Tarkoitus on luoda Annalan huvilasta yhdessä paikka, joka versoaa iloa, kohtaamisia, ideoita. Siellä pääsee nauttimaan luonnonläheisestä miljööstä ja entisajan kiireettömästä tunnelmasta puutarhakulttuurin ympäröimänä.