31. lokakuuta 2017

Se mihin keskityt leviää laajemmalle...

... ajattele siis sitä, mitä haluat itsellesi.


Olen jo vuosia keskittynyt yksinkertaisemman, omannäköisemmän ja luonnonläheisemmän elämäntavan edistämiseen. Joskus tuntuu että joutuu kaikessa kulkemaan vastavirtaan ja miettii onko missään mitään mieltä, mutta onneksi aika ajoin tulee tämänkaltaisia, nöyräksi vetäviä ja valtavan iloiseksi tekeviä, lukijapalautteita ja huokaan onnesta.

***

"Heippa.
Olen tässä muutaman viikon miettinyt ja harkinnut sähköpostin kirjoittamista sinulle. Varmistuin asiasta kun kirjailija- ystäväni kertoi kuinka tärkeää palautteensaanti teoksista on. 

Luin Irti oravanpyörästä - kirjan ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin minulla oli elämässäni kaikki "hyvin". Aika peruskaava, miten monella asiat ovat mutta se todellinen sisältö puuttui. Kirjan lukemisen aloitin keväällä (...), säästellen koska pelkäsin että kirja loppuu liian nopeasti. Lukiessani nyökyttelin alituiseen, koska tajusin asioita joita en ole osannut pukea sanoiksi aiemmin.

Sain kirjan päätökseen. Ajatukset muhivat ja ideat kypsyivät. Heinä - elokuun taitteessa samana vuonna seisoin asuintaloni edessä odottamassa asuntoni uutta vuokralaista. Avaimet käteen, lähdin siitä vetämään ainoata laukkua joka oli jäljellä. Vain tarvittava,kaiken muun olin myynyt. Siitä seurasi kahden vuoden irtiotto matkustellen. Kun paluun aika koitti, sen vain tiesi. En ollut suunnitellut mitään, menin tunteiden perässä, tein sitä mikä tuntui hyvältä.

Palasin, sain työpaikan (hoitoalalla itsekin) (...) ja asunnon alle kahdessa viikossa. Paluu oli järkytys, +35 asteesta - 25 asteeseen, arki, hiljaiset ihmiset, ei hymyjä. Siitä on nyt 1.5 vuotta ja elämäni tällä hetkellä on IHANAA! Elän omannäköistä elämää, nautin joka päivästä, opiskelen, teen töitä mitä haluan(en ole enää hoitajana!) tehdä, ja liikun paljon. Olen aina liikkunut paljon mutta kirjan lukemisen jälkeen, viime vuosina löytänyt luonnon ihan eri tavalla.

Hassua, että nyt syksyllä aloin lukemaan kirjaa uudestaan. Minusta se oli erinomainen ja ajattelin että edellisestä kerrasta on jo aikaa joten virkistän muistiani. Lukiessani tajusin että olen tajuamatta sitä muuttanut elämääni viimeisen 3-4 vuoden aikana juuri siihen suuntaan, miten sinäkin sen teit. Ensimmäisen lukukerran jälkeen ja maailmalle lähtiessä se ei tosiaankaan ollut tarkoitus, en suunnitellut mitään tai ajatellut millaiseksi elämäni haluan. Nyt, kuitenkin, se on muotoutunut sellaiseksi ihan "itsestään". Ei itsestään mutta sen ansiosta, että vihdoin sain tilaa ja aikaa ajatella mitä minä haluan. 
(...)
 Nyt, haluaisin kiittää sua Kaarina. Näin vuosia myöhemmin tajuan kuinka suuri vaikutus kirjallasi ja omalla tarinallasi on minuun ollut. En tiedä missä olisin tällä hetkellä ilman sen lukemista mutta missään muualla en haluaisi olla kuin tässä hetkessä, elämässä tätä omaa elämääni.
 Kiitos! "
***
Kiitos sinulle lukijani palautteestasi!  💜

Elämänmuutos ja tasapainoisempi hyvä elämä on mahdollista kaikille, kun keskitymme ja seuraamme luonnon kutsua.

Jonkun elämä koskettaa toista, joka taas koskettaa kolmatta ja hyvin äkkiä kytkentöjä on lukemattomia, äärettömästi.

Ote kirjasta Lukittu huone, Paul Auster