15. joulukuuta 2017

Omavaraopiston kiertokirje

Omavaraisuus-aiheesta kiinnostuneille tiedoksi alla oleva kiertokirje. Itse kuulin tästä ensimmäistä kertaa vasta juuri äsken. Mielenkiintoista!

**

"Tervehdys Omavaraopiston savotasta,

kuten moni teistä on varmaan kuullutkin, Maria Dorffin ja Lasse Nordlundin aloitteesta on parin vuoden ajan kehitelty ideaa perustaa Valtimolle omavaraopisto. Valmistelut ovat edenneet varsin mukavasti. 

Alkuvuonna Pohjois-Karjalan Leader-hankkeen esiselvityshankkeen puitteissa todettiin opiston perustamiselle olevan varsin hyvät edellytykset. Hankkeen tueksi perustettii Omavara ry. Kesällä opiston paikaksi valikoitui Kotamäen tila Rasimäeltä, ja lokakuussa sinne raivattiin fossiilittomasti, kirveellä, kuokilla ja kangella ensimmäiset aarit kasvimaata ja rakennuspaikkoja.

Kainuun opisto on vahvistanut halunsa käynnistää omavaraopisto omana linjanaan vuodesta 2020 alkaen. Opiston henkilökuntaa kävi rehtori Helena Ahosen johdolla tutustumassa omavaraopiston alueeseen ja aloitteen tekijöihin marraskuun puolivälissä ja oli vaikuttunut näkemästään. Kainuun opiston päätös ryhtyä omavaraopiston toimijaksi on hieno asia, sillä näin on opiskelijoiden ja opettajien taloudellinen puoli turvattuna ja omavaraopistolla on virallinen asema! Alustavien suunnitelmien mukaan muutama opetusjakso suoritetaan Paltamon Mieslahdessa (n. 90 km) päässä Kotamäeltä,yksi alkukeväällä jolloin maassa on vielä lunta ja toinen keskikesällä. Oulujärven rannalla sijaitsevassa Kainuun opistossa on todella hyvät mahdollisuudet mm.
kalastuksen opettamiseen.

Omavaraopiston tilojen rakentamiseksi olemme käynnistäneet ensimmäisen joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-sivuilla.

Tulevan opiston lähistöllä sijaitseva Rumolan kiinteistö on tarjottu Omavara ry:lle ostettavaksi 7 500 € edulliseen hintaan. Kyseessä on 1,2 ha autiotila, jossa on paljon rakennuksia. Onnistuneen joukkorahoituksen avulla voimme ostaa tuon maatilakokonaisuuden Omavara ry:lle opiston käyttöön! Sieltä on saatavissa kokonaisia hirsirakennuksia siirrettäväksi opiston maille sekä runsaasti muutakin rakennusmateriaalia. Itse tila voitaisiin vuokrata toimeliaille henkilöille kodiksi keskellä kauneinta korpea. Osallistumalla joukkorahoitukseen saat halutessasi joko telttapaikan, aittahuoneen tai päärakennuksen viikon (tai useamman!) ajaksi käyttöösi!

Opiston kuulumisia pääsee seuraamaan ja kuulemaan mm. talkoista liittymällä omavara-listalle osoitteessa http://omavaraopisto.fi/

Tietoa myös FB:ssä https://www.facebook.com/omavaraopisto/

Terveisin,
Omavaraopiston väki