15. kesäkuuta 2020

Haluatko vaikuttaa? Käy allekirjoittamassa kansalaisaloiteKuva: Kari Järventausta
Tällaisia katastrofialuenäkymiä ihmisten talojen ympäristöissä näkee nykyään tämän tästä. Yleensä talon omistajalla ei ole ollut sanan sijaa metsän säilyttämiseksi, koska taloa tai mökkiä ympäröivän metsän omistaa joku muu ja hakkuusta kuulee vasta kun sitä jo tehdään tai on jo tehty. Sitten on tietysti sellaisiakin ihmisiä, jotka pilaavat ihan tieten tahtoen oman elinympäristönsä ja asuvat ihan tahdosta avohakkuun vieressä. Siinä on ihmisen luontosuhteessa ja ajatusmaailmassa mennyt jotain pahasti vikaan. 
Heipparallaa, 
kesä on kauneimmillaan eikä tietokoneella viitsisi nököttää yhtään välttämätöntä enempää, mutta nyt on pakko tiedottaa tärkeästä asiasta. Joku ehkä muistaa kuinka olen kirjoittanut Toisinnäkijän päiväkirjassa siitä miten haja-asutusalueella kaavoituksen ulkopuolella asuva kansalainen on täysin epätasa-arvoisessa asemassa verrattuna kaavoitetulla alueella asuviin. Jos rakentaa pienenkin rakennelman, on haettava lupia ja hyväksyttävä ne naapureilla, mutta hehtaarien kokoinen metsä voidaan hakata nurin tuosta vaan, vaikka sen vaikutukset ulottuvat villieläinten elämään ja kaikkeen eliöstöön, vesistöön, maisemaan ja ties vaikka mihin.

Tällä hetkellähän metsähakkuu voidaan tehdä vaikka naapurien rajoja myöten ilman että heiltä täytyy kysyä mitään, vaikka se vaikuttaa olennaisesti naapurien asumisviihtyvyyteen ja jopa omaisuuden arvoon. Tämä tuntuu käsittämättömältä, kun kuitenkin pienimmänkin piharakennelman rakentamiseen tarvitaan luvat ja hyväksynnät. Olen huomannut, että mitä enemmän tuhoaa, sen vähemmän tunnutaan välitettävän. Mutta mitä vähemmän touhuat, sitä enemmän sitä tunnutaan ihmeteltävän.

Nyt olemme ystävieni kanssa perustaneet kansalaisaloitteen, jossa esitämme, että metsien käyttöön liittyvää lainsäädäntöä muutetaan niin, että suunnitellut metsähakkuut kuulutetaan kuten kuntien muutkin viralliset kuulutukset.

Käy allekirjoittamassa ja jaa tietoa eteenpäin, että saadaan tietoa leviämään ja mahdollisimman paljon allekirjoituksia. Kiitos!  
Olemmepa ainakin yrittäneet vaikuttaa ja olleet rohkeita yrityksessämme, vaikka vaadittavat 50 000 nimeä ei tulisikaan täyteen. Jostain täytyy aina aloittaa, jotta asennemuutos voisi käynnistyä. Joskus tarvittavat muutokset voivat tapahtua vasta 10 tai 20 vuoden kuluttua, mutta se edellyttää, että "joku" (aina tarvitaan niitä Jaska Jokusia... ;) on aikoinaan aloittanut muutos-ajatusten kylvämisen. 

Käytyäsi allekirjoittamassa ja jakamassa, laita laitteet kiinni ja suuntaa ulos, jos vain suinkin mahdollista. Marras- ja joulukuun pimeydessä et kadu sitä, että vietit valoisan ja lämpimän vuodenajan ulkona ja hetkessä läsnä. 💓Rakkaudella Kaarina