15. huhtikuuta 2021

Hetki kiitollisuudelle

Päivitänpä tätä blogia välillä, vaikkei varsinaisesti ole mitään uutta. Samaa vanhaa tänne kuuluu: rauhallista pientä elämää, maailmanmenon ihmettelyä ja luonnon seurantaa tietysti.

Tässä muutama mielenkiintoinen linkki:

Pekka Juntin ironinen kolumni On ihan järkevää kaataa Amazonin sademetsää.

Vanhojen metsien suojelurahasta kilpaillaan jo Lapissa – Aikion perhe päätti rauhoittaa suvun aarniometsän - Suomenkuvalehti.fi  Katsokaa erityisesti videoanimaatio hupenevista metsistä! Voi kun joku tekisi samanlaisen koko Suomen tilasta, että tajuttaisiin kokonaiskatastrofi missä mennään.

Demokraattinen talous -sivusto

**

Kun olen kaiken maailman pihatöissä, kuten teen polttopuita, leikkaan marjapensaita ja omenapuita, seulon tuhkia tai korjaan aitan kattoa, tärkeintä on pysähtyminen. Ymmärtää miten onnellista on, kun kevät on tässä juuri nyt. Tekemisiinsä ei koskaan saisi hukkua niin etteikö muistaisi pysähtyä ja antaa arvoa kaikelle kauniille mitä juuri nyt tapahtuu. Joutsenet rakentavat pesää, muurahaiset ovat heränneet, sini- ja talitiaiset ovat valinneet jo pönttönsä ja vartioivat niitä, naakat keräävät pesäaineita ja hanhien ja kurkien muuttoauroja menee yhtenään, oravaemo on synnyttänyt poikaset pesäänsä, ensimmäiset sammakot ovat heränneet, järven jäät ovat lähteneet ja ensimmäiset hauet molskuavat rannassa. Joka päivä tulee uutta ihanaa. Tunnen suurta kiitollisuutta, kun saan olla osana tätä kaikkea. 


 
Haukien selät näkyvät, kun ne tulevat kutemaan matalaan rantaveteen.

Sinitiaisella on hieno pään kuvioitus. "Tää on mun mesta."

 
Noin viikon päästä on varmaan ensimmäiset sammakonkudut.

Joutsenten pesänrakennus on rankkaa puuhaa. Meneeköhän niiden kaula maitohapoille kaikesta painavan märän massan siirtelystä?

Joskus on äärimmäisen onnekas ja sattuu olemaan juuri sen puun juurella, jonka latvassa laulaa mustarastas. Mustarastas on yleensä varovainen ja herkästi pakeneva lintu, mutta tähän aikaan vuodesta sen on vallannut rakkauden huuma ja se on rohkeampi. Nyt se valitsi kaikista pihan sadoista puista juuri sen jonka juurella minä seisoin ihmettelemässä kevätiltaa. 

Tämä äänitteeni siitä hetkestä palauttakoon mieliimme sen, että maailmassa on paljon kaunista. Ihan vieressämme tai vähän kauempana. Kiitos mustarastas! 💗

Rohkaisen sinua sulkemaan tekniset vempeleet ja pysähtymään, kuuntelemaan ja katselemaan keväistä luontoa. Mene kävelylle tai istahda lämpöiseen paikkaan tai vähintäänkin avaa ikkunasi. Pysäytä jatkuvat ajatukset ja monisuorittaminen. Keskity ainoastaan siihen mitä juuri nyt ympärilläsi luonnossa tapahtuu. Hyvää kevättä kaikille!🌞