24. lokakuuta 2021

Iloisia uutisia

Viittaan tähän vanhaan postaukseeni. Luonnonsuojeluyhdistyksen ja -piirin kuusi vuotta sitten jättämä aloite noin 86 hehtaarin suojelusta toteutui nyt osittain, kun Nokian kaupunki päätti viimein suojella 54 hehtaaria, jee! Jos haluat lukea miten monta vaihetta matkassa oli ennen kuin alue suojeltiin, lue Nokian luonto -lehdestä lisää, sivulta 14 alkaen. 

Hidasta on päätöstenteko ja paljon on vielä tehtävää monimuotoisuuden turvaamiseksi, mutta hyvä alku kuitenkin. Nokian koko kaupungin pinta-alasta on suojeltu nyt noin 2,4 %. Kaupungin omistamista maista noin 7 %.

EU:n biodiversiteettitavoitteiden mukaan meidän pitäisi suojella 30 % elinympäristöistämme vuoteen 2030 mennessä, tehostaa ennallistamista ja tehdä monia muita toimia vähentääksemme ihmisen aiheuttamaa luontokatoa, että eläisimme edes jollain tapaa ekologisesti kestävästi.

Ajatus tähän liittyen: Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää meiltä jokaiselta toimia. Kuinka paljon sinä olet rauhoittanut toimiltasi omistamaasi tai hallinnassasi olevaa maata? 

Vaikka tonttisi olisi vain muutama kymmenen tai sata neliötä, on paljon mitä luonnon hyvinvoinnin lisäämiseksi voi tehdä

Laskin äsken, että seitsemästä hehtaarista olen virallisesti suojellut 71,4 %, sen lisäksi minulla on maa-alueita, joihin en kajoa lainkaan ja siten suojeluprosentti nousee yli 90 %. Lisäksi niillä alueilla joilla toimin, kuten kasvatan ruokaa ja elän ja asun, koetan käyttäytyä siten, että toimeni lisäävät ja ennallistavat monimuotoisuutta eivätkä hävitä sitä ja yritän kompensoida aiheuttamaani harmia.