2. huhtikuuta 2014

Tuuli kuljettaa viestejä

Tiedättehän Tiibetin buddhalaiset valko- sini-kelta-puna-vihreät rukousliput joita ripustetaan tuulisille paikoille?

Rukouslippujen uskotaan pystyvän tasapainottamaan ympäristöä ja estävän kärsimyksiä, luonnonmullistuksia ja sairauksia ja muuntavan kielteisiä voimia myönteisiksi. 
Rukouslipuissa on erilaisia symboleja, jotka kuvaavat onnea, viisautta, iloa ja luottamusta, myötätuntoa, rakkautta, antamista ja hiljentymistä.
Sanotaan, että rukouslipun hyvä energia ja harmonia kulkee kaikkialle tuulten mukana ja suojelee kaikkia eläviä olentoja, joita tämä tuulen hengähdys koskettaa. Liput auttavat luomaan olosuhteita, joissa ihmiset voivat elää luonnon kanssa tasapainossa.

Rukousliput eivät siis vie rukouksia jumalille, vaan kaikille eläville olennoille. Ihminen ja luonto ovat yhtä. Lippuja ripustaessa voi esittää toiveita, jotka lähtevät toteutumaan kun tuuli hipaisee ohutta kangasta joka reagoi pienimpäänkin tuulenvireeseen. 

Hyvän energian matkaan saattamiseksi tarvitaan liikettä eli yleensä tuulta, vettä tai lämpöä. Energian liikkeelle laittava voima voi olla myös vaikkapa Manolito-orava.  


Rukousliput liehuvat nyt tontin korkeimman kuusen latvassa, missä oravalla on pesä. 

Seuraavan kerran kun menet ulos ja tunnet tuulen henkäyksen kasvoillasi, tiedä, että hyvä energia kohtasi sinut ja toi tullessaan tyytyväisyyttä ja onnea.