29. helmikuuta 2016

Suomen luontoa ei saa yhtiöittää!

Tällä hetkellä on useita kansalaisaloitteita meneillään, joilla saattavat olla hyvinkin merkityksellisiä meidän ja Suomen luonnon tulevaisuudelle.

Maa- ja metsätalousministeriössä valmisteltu uusi metsähallituksen asemaa koskeva lakiuudistus tarkoittaisi toteutuessaan vakavia seurauksia valtion maille kansallisomaisuutemme tulevaisuudelle.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja muut ympäristöjärjestöt ovat kritisoineen suljetuin ovin tapahtuneen lain valmistelua ja sen antamia mahdollisuuksia kansallisomaisuutemme myymiseen.

Hallitus haluaa yhtiöittää myös kansallisomaisuutta Metsähallituksen mailla. Tulevatko monikansalliset kaivosyhtiöt tai sijoittajat päättämään meidän maitteimme käytöstä jatkossa?
http://pysaytetaanmetsahallituslaki.fi/

Päivitys 
Pysäytetään metsähallituslaki -adressi keräsi 129 627 allekirjoitusta 26.2.2016–16.3.2016. Suurkiitos kaikille allekirjoittaneille ja sanaa levittäneille!

Päivitys 30.3.2016 
Eduskunta hyävksyi uuden metsähallituslain äänin 108–64. Pysäytetään metsähallituslaki -kampanja vetoaa tasavallan presidentti Sauli Niinistöön, jotta hän käyttäisi oikeuttaan olla vahvistamatta lakia, koska uuden metsähallituslain valmistelu- ja käsittelyprosessi ei täyttänyt avoimen demokratian vaatimuksia. Tasavallan presidentin kansliaan on toimitettu presidentti Niinistölle osoitettu vetoomus. Saatesanoilla varustettu vetoomus on julkaistu Minimahti-sivulla.