23. tammikuuta 2020

Ahertamista kestävän elämäntavan edistämiseksi


Yllätyin iloisesti, kun huomasin viimeisimmässä Elonkehä-lehdessä Kaisa Naukkarisen kirjoittaman arvostelun Toinen tie -kirjastani.

Elonkehä-lehti on Vihreän Elämänsuojelun Liiton julkaisu, jossa on paljon mielenkiintoista luettavaa syväekologiasta, kestävän elämäntavan edistämisestä ja omavaraisuudesta – unohtamatta kriittistä keskustelua talouskasvuyhteiskunnasta. Suosittelen lämpimästi, lehti on laatulukemista: http://www.elonkeha.com/

Tässä ote kirja-arvostelusta:

”Uutuuskirja Toinen tie on omaelämäkerrallinen teos kirjoittamisesta, mutta myös työstä ja sen merkityksestä, luonnonsuojelusta, herkkyydestä ja mediasta. Davis kuvailee ihanan rehellisesti ja itseironisestikin kirjailijanuransa haasteita ja onnen hetkiä. (…) Kustantamoiden kanssa käyty vääntö ja kirjoista seurannut julkisuuspyöritys on avattu teoksessa tarkkaan ja kaunistelematta. Vaikka Davis kirjoittaa vakavista aiheista ja vaikeistakin tunteista, teksti ei tunnu katkeralta tilitykseltä, vaan sitä sävyttää lämmin huumori ja vilpitön ihmettely: Kaikkeen sitä joutuukin! (…) Kirjailijan työn ruotimisen lisäksi Toinen tie herättelee pohtimaan työn määritelmää laajemminkin. Davis kertoo inhoavansa sanaa downshiftaaja, vaikka sellainen leima hänelle halutaan toistuvasti antaa. Davisin mukaan kohtuullisempi elämäntapa ei ole mitään ”elämän leppoistamista”, vaan hän kokee tekevänsä paljonkin työtä. Luonnon monimuotoisuuden puolustaminen ja siitä kirjoittaminen vain eivät ole töitä, joista maksetaan suurta palkkaa, vaikka juuri sellaista ahkeruutta maailmassa tarvittaisiin enemmän.”