28. elokuuta 2015

Lähde elämäsi löytöretkelle!Uusimmassa Voi hyvin –lehdessä on Tarja Västilän tekemä juttu: Elämänmuutos: Polunraivaaja Kaarina Davis. Lukaiskaapa, jos kiinnostaa. Artikkelin kainalojuttuna on seitsemän antamaani säästövinkkiä. 

Alun perin (säästövinkkien sijaan) olin koostanut kymmenen vinkkiä: ”Lähde elämäsi löytöretkelle!”, mutta lehden toimituspäällikkö sanoi että niissä oli paljon asioita, joita heillä on lehdessä jo ollut. Jassoo ja aha. ;)

Laitanpa vinkit nyt sitten tänne blogiin teille luettavaksi, niin ei mene tekemäni työ hukkaan. Toivottavasti niistä olisi hyötyä:LÄHDE ELÄMÄSI LÖYTÖRETKELLE!

1. KIRJOITA MUISTIIN
Ymmärrä ajatuksen ja asenteen voima. Kirjoita itsellesi muistiin tärkeitä vahvistavia lauseita sekä lähiajan ja tulevaisuuden tavoitteita. Käy ne ajatuksella läpi joka aamu ja luo elämäsi niiden ympärille.

2. ÄLÄ MONIMUTKAISTA
Pidä asiat yksinkertaisina. Kyseenalaista ja perustele jokainen tekemäsi asia. Viekö se kohti unelmiasi? Jos ei, paina deleteä, opettele sanomaan ei ja korjaa kurssia.

3. KARSI TURHAA
Analysoi ja tiedosta ajan ja rahan käyttösi. Teetkö asioita velvollisuudesta vai ilosta? Ole kurinalainen ja karsi turhaa. Kuinka paljon todella tarvitset asioita? Onko kyse turhista haluista ja mieliteoista?


4. TEE TOISIN
Hae erilaisia ratkaisuja. Tee joka päivä ainakin kolme asiaa uudella tavalla. Tee hassuja juttuja. Osoita lähimmäisenrakkautta kertomatta siitä kenellekään ja seuraa merkityksellisiä yhteensattumia.

5. ÄLÄ STRESSAA
Ilo vie elämän tarkoitusta kohti, seuraa sitä. Tee asioita, koska olet onnellinen, älä siksi, että tulisit onnelliseksi. Jatkuva stressi kertoo muutostarpeesta.


6. TARTU TYYTYVÄISYYTEEN
Kiinnitä huomiota asioihin, joista olet kiitollinen. Pienestäkin voi tulla onnelliseksi – lämpimästä kodista, ruoasta pöydässä, puussa laulavasta linnusta.

7. AVAA AISTIT
Seuraa ympärilläsi olevaa luontoa kaikin aistein ja kunnioita sitä. Opettele tunnistamaan lintuja ja kasveja. Siirrä luonnosta saamaasi iloa ja tietoa eteenpäin. Näin saat nauttia asioista moneen kertaan.

8. MALTA VAIN OLLA
Pysähdy, hiljenny ja kuuntele. Ole. Älä tee mitään. Sulje tv, tietokone, känny, koko virtuaalimaailma. Äläkä kanna siitä huonoa omaatuntoa. Varjele elinvoimaasi. Kun sinä olet tasapainoinen, läheisesi ja ympäristösi voivat hyvin.

9. OTA VASTUUTA
Älä odota, että joku tulee ja muuttaa elämäsi. Ota vastuu elämästäsi ja ole itse se muutos, jonka haluat nähdä. Uskalla heittäytyä ja luottaa. Älä pelottele vaan rohkaise itseäsi.


10. NAUTI JA NAURA
Luota intuitioosi, vaistoosi ja elimistösi ääneen. Älä sekoita sitä egon ääneen. Yritä olla ottamatta itseäsi tai elämää liian vakavasti. Naura!