16. tammikuuta 2012

Tee se itse: Kirjekuoret


Viime vuoden luontokalenterissa oli niin ihania kuvia, etten millään raaskinut pistää kalenteria paperinkeräykseen. Keksin, että voisin tehdä kuvista kirjekuoria. Tuunaus- ja askarteluhommissa minulla on peukalo keskellä kämmentä mutta nämä kuoret olivat niin helppo tehdä, että jopa minä onnistuin.
Ei tarvita muuta kuin kirjekuori, joka puretaan liimauksistaan ja sitä kaavana käyttäen piirretään kuviin kirjekuoren rajat. Sitten vain kirjekuorta leikkelemään, taittelemaan kasaan, osoitetarra kuoren päälle ja siinä se.
Kuviksi kelpaavat lastenkirjojen kuvat, aikakauslehdet, kartat, tapetit ja niin edelleen. Kirjekuoria voi tehdä isoja tai pieniä. Erilaisia kirjekuorimalleja löytyy TÄÄLTÄ.

Parasta tässä on se, että nyt on 12 hyvää syytä kirjoittaa kirje. Mikään ei ole ihanampaa, elektronisen viestinvaihdon aikana, kuin löytää postilaatikosta käsin kirjoitettu kirje! Kirjeen kirjoittaminen ja lähettäminen on ihanaa, kun tietää mitä riemua se saajassaan tuottaa.
Nyt siis pengon osoitteet esiin ja kirjoitan rakkaille ystävilleni, jotka ovat usein mielessäni, mutta joille liian harvoin tulee lähetettyä vanhan ajan postia.

Kenet sinä yllättäisit kirjeellä tai postikortilla?