29. maaliskuuta 2012

Tänään radioaalloilla Yksinkertainen elämäni


Hömötiainen syö kädestäni metsän ruokintapaikalla. Kuva: Jarno Heinonen.

Höristäkää tänään korvianne ja virittäkää Yle radio ykköselle kello 22.15-23.05. Siellä tulee nimittäin Todellisia tarinoita -sarjassa Yksinkertainen elämäni -dokumentti. (Ohjelma tulee uusintana lauantaina 31.3.2012 klo 13.10-14.00.)

Toimittaja-ohjaaja Leena Jäppinen seurasi elämääni reilun vuoden ajan ja nyt te pääsette kuulemaan lopputuloksen. Kertaalleen ohjelma kuultiinkin jo 14.3 Yle Puheen Dokkari-illassa. Kiitos vielä kaikille teille, jotka kävitte ohjelmaa äänestämässä! Tuli oikein murskavoitto! Hauskaa. :D

Ohjelman esittely:

Elämä on tässä ja nyt!
Mitä tarkoittaa yksinkertainen elämä ja miksi siihen pyritään? Onko taustalla työssä loppuunpalaminen vai yltäkylläisyyteen kyllästyminen?
Mitä yksinkertainen elämä käytännössä tarkoittaa? Hämeenkyröläinen Kaarina Davis, 41, "yksinkertaisti" elämäänsä luopumalla sairaanhoitajan työstään ja kouluttautumalla luontoyrittäjäksi. Luontoyrittäjäksi hän ei kuitenkaan ole ryhtynyt, mutta maalle hän muutti, Hämeenkyrössä sijaitsevaan sukunsa vanhaan mökkiin. Hän kasvattaa itse ruokansa, kantaa mökin polttopuut omasta metsästä, elää säästeliäästi ja kirjoittaa.

"Uskon, että me kaikki voimme elää yksinkertaista elämää, koska se on hyvää elämää, se on harmoniaa luonnon kanssa, niin kaupungissa kuin maallakin. Työtä voisimme tehdä vähemmän ja rauhallisemmin, siten työn voi jakaa useammalle, ja me kaikki voisimme paremmin. Me voimme tehdä elämän harmoniseksi siellä, missä olemmekin. Mitä muuta ihminen on kuin mielikuvitusta ja luovuutta?"

toimittaja, ohjaaja: Leena Jäppinen
äänisuunnittelu: Jarno Heinonen ja Kai Rantala
tuottaja: Hannu Karisto.
Todellisia tarinoita nettisivu.