14. toukokuuta 2013

Helppoja konsteja yksinkertaistaa elämää

Kiellä puhelinmyyntiyrityksiä soittamasta. Sano puhelinmyyjälle selvästi esimerkiksi näin: "Poistakaa tietoni suoramarkkinointilistaltanne, kiitos". Puhelinmyyjä on velvoitettu ottamaan vastaan puhelinmarkkinointikiellon eikä heillä ole sen jälkeen lupa soittaa uudestaan.


Estä puhelinmyynti. Niin sanottu Robinson-rekisteri rajoittaa kaupallista puhelintarjontaa. Soita palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8.30-18 (puhelun hinta 0,39 €/min +pvm). Numerossa on automaattinen vastaaja, johon vahvistetaan puhelinnumero (puhelu kestää alle minuutin). Puhelinmyyntikielto tulee voimaan n. 1-3 kuukauden kuluessa ilmoituksesta ja on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

Vähennä postilaatikkoon tulevia nimelläsi ja osoitteellasi varustettuja mainoksia. Väestörekisterikeskuksen osoitetietoja käytetään muun muassa suoramarkkinointiin. Ilmoita väestörekisterikeskukseen, että et halua tietojasi luovutettavan eteenpäin kolmansille osapuolille. (Jos linkki ei toimi, mene www.suomi.fi sivulle ja kirjoita haku-kenttään "henkilötietojen luovutuksen kieltäminen".)

Soita em. puhelu ja täytä lomake saman tien (menee alle viisi minuuttia). Sitten nauti lisääntyneestä elämänhallinnasta. :)