3. syyskuuta 2013

"Hyvinvointi" tuottaa pahoinvointia

Olen lukenut Aamulehteä taas pitkästä aikaa. Pidin pitkän tauon etten lukenut lehtiä tai seurannut uutisia. Lehtien lukeminen on toisaalta mielenkiintoista mutta huomaan myös miten turhauttavaa se on. En tiedä onko lehden lukeminen lopulta hyvästä. Lehtien jutut ovat pitkälti negatiivisia ja huolestuttavia. Monet on kirjoitettu sellaiseen tyyliin, että koko ajan väittelen mielessäni vastaan. Joka päivä puhisen ja kihisen, lehden luettuani haluaisin kirjoittaa heti vähintään kymmenen mielipidekirjoitusta. On todella turhauttavaa seurata millä tavalla asioista uutisoidaan, meitä koetetaan manipuloida kokoajan.

Viime tiistaina 27.8.13 Aamulehdessä luki: ”Mitä enemmän lehdissä, radiossa ja televisiossa käsitellään rantaväylän tunnelihanketta myönteiseen sävyyn, sitä enemmän tunnelin urakoitsijaryhmittymä ja alihankkijat saavat kannustinpalkkiota.” On siis päivänselvää, että tunnelihankkeen puolesta lobataan voimakkaasti. Samassa jutussa lehti mainitsee, että suurin osa tunnelijutuista on ollut neutraaleja. Niin aina. Naurattaisi, jos ei itkettäisi.

Torstain pääkirjoituksessa kiteytettiin niin ”hauskasti” aikamme ongelmia, etten voinut olla nauramatta tekstin – ja kaiken – päättömyydelle: ”Pahoinvointi käy kalliiksi. Hyvinvointimenojen karsiminen on hallitukselle hankala rasti, sillä ihmisen pahoinvointi käy yhteiskunnalle kalliiksi.”