30. syyskuuta 2013

Oravanpesässä on lämmin

Jokainen, joka on ollut eläinten kanssa tekemisissä, miettii kuinka paljon eläimet ymmärtävät ihmisten puheesta. Eläimet kuuntelevat puhettamme, mutta he kuulevat vain epämääräistä hamana hamana hamana -mutinaa. Tietysti haluamme ajatella, että eläimet ymmärtävät tarkalleen mitä niille sanomme. Ehkä ne ymmärtävätkin?

Kuuntelin, kun seinän toisella puolella rapisteltiin. Rapina oli aika voimakasta, se oli oikeastaan repimistä ja nyhtämistä. Siellä täytyi olla orava taas kerran touhuissaan. Rapina hiljeni hetkeksi mutta jatkui kohta uudestaan. Menin ulos ja kiersin nurkan taakse katsomaan.

Siellä orava istui sähkökaapin päällä varsin tyytyväisen näköisenä valtava pellavatuppo suussaan (= talomme hirsien välissä oleva eristepellava). 

Orava oli kuitenkin hiukan varuillaan olevan näköinen, kun minä ilmestyin yhtäkkiä nurkan takaa. Seisoin siinä, otin valokuvia ja puhuin oravalle kaikenlaista, että: ”jätä nyt meillekin vähän pellavaa, muuten talvella tulee kylmä" ja "kuinka paljon olit ajatellut pellavaa vielä hamstrata?”

Orava istui sähkökaapin päällä kiltisti ja kuunteli minua pellava suussaan, mutta ei vastannut mitään. Se ajatteli varmaan, että "hamana hamana hamana, höpöttäköön tuo nainen mitä haluaa, minä vien tämän lämmöneristeeksi talvipesääni".
Huomaa myös rikki nakerrettu sähkökaapin antenni.