4. toukokuuta 2014

Näin karkotat muurahaiset luonnonmukaisestiKysymys: Miten saan muurahaiset pois talosta/mökistä? Mies haluaa käyttää myrkkyä, mutta minä en haluaisi, kun muistan mitä kerroit muurahaisista Toisinnäkijän päiväkirjassa

Vastaus:
Ratkaisu on kolme P:tä: Puhtaus, hajujälkien Poisto ja ruokien ”Piilottaminen”. 

Tärkeintä on ymmärtää, että muurahaiset seuraavat aina toistensa hajujälkiä. Muurahaispolku on täynnä hajuja ja tuoksuja, joita muurahaiset seuraavat kohteesta toiselle. Katkaisemalla ”hajupolut” muurahaiset vaihtavat reittiä.

Talon lattia, pöytätasot, seinät, kaapit ja muut paikat jossa muurahaiset kulkevat täytyy pitää puhtaana ja tilat kannattaa pestä esim. mäntysaippuavedellä johon on sekoitettu etikkaa. Muista laittaa muurahaisia houkuttelevat ruoat (kuten sokerit, jauhot yms.) ilmatiiviisiin rasioihin tai pusseihin, ettei mikään houkuttele muurahaisia sisälle.

Ulkona talon ympärillä olevat hajupolut voi katkaista ripottelemalla talon ympäri jotain seuraavista (tai vaikka kaikkia yhtä aikaa):

suolaa,
kanelia,
sitruunamehua,
etikkaa,
kahvinpurua,
chiliä,
tervaa,
valkosipulia.

Parasta näissä vaihtoehdoissa on se, että muurahaiset eivät kuole, ne vain vaihtavat mestoja ja luovat polkunsa toiseen paikkaan. Muurahaiset ovat todella hyödyllisiä eläimiä. Kiitos muurahaisten puolesta, kun et halua myrkyttää niitä. :D